D&R, Kobo ile iş birliğinin dördüncü ayında 75 binden fazla e-kitap sattı

D&R, Kobo ile iş birliğinin dördüncü ayında 75 binden fazla e-kitap sattı

D&R geçtiğimiz Nisan'da Rakuten'in e-kitap şirketi Kobo ile kapsamlı bir iş birliğine imza attığını resmen duyurmuştu. Kobo'nun e-kitap okuyucularının D&R ile Türkiye'de satış sunulmasına ek olarak e-kitap içeriğinin de Türkiye’ye açılmasını ön gören ortaklıkla ilgili ilk performans rakamları ise bugün paylaşıldı.

D&R'ın açıkladığı verilere göre şirket, geçtiğimiz Nisan'dan bu yana 5 bin 214 Kobo e-kitap okuyucu cihaz satışı yaptı. Üç farklı model ve fiyat seçeneğiyle sunulan Kobo’nun yaz aylarıyla birlikte müşteriler tarafından en çok su ve toz geçirmeyen modeli Kobo Aura H2O'nun tercih edildiği belirtiliyor.

Nisan-Temmuz ayları arasında 75 bin 188 adet e-kitap sattığını açıklayan D&R için bu yeni bir rekor zira şirketin daha önce bizimle paylaştığı verilere göre, şirket yıllık ortalama 90 bin adet e-kitap satıyor.  D&R Kobo ile birlikte bu sayıyı beşe katlamayı ve 450 bine çıkarmayı planladığını açıklamıştı. 2015'te e-kitap satışlarından 1.3 milyon TL gelir elde eden D&R, 2016 hedefini Rakuten iş birliği ile 5 milyon TL’ye çıkarmıştı.

Bugün okurlarının Kobo kütüphanesindeki 15 bin adet Türkçe e-kitaba erişmesini sağlayan D&R, bu sayıyı yıl sonuna kadar 30 bine çıkarmayı planlıyor. Kobo dünya genelinde yılda 10 milyon adet e-kitap satıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.