Android kullanıcıları Google Haritalar uygulamasını SD karta indirebilecek

Android kullanıcıları Google Haritalar uygulamasını SD karta indirebilecek

Android kullanıcıları bundan sonra Google Haritalar uygulamasını hem sadece kablosuz ağ üzerinden kullanabilecek hem de uygulamayı SD kart depolama birimine indirebilecek.

Bu yenilik çok seyahat eden ve çevrimdışı harita ihtiyacı olan kullanıcıların yanısıra sınırlı mobil veri paketine sahip mobil kullanıcıları da yakından ilgilendiriyor. Kullanıcıların akıllı telefonlarının SD kart kullanımını destekliyor olması ve yeterince boş depolama alanına da sahip olmaları yeterli.

Google'ın haritalar ve konum hizmetleriyle ilgili resmi blogundan yapılan açıklamaya göre yeni özellik herhangi bir bölgeyle veya ülkeyle sınırlı değil. Örnek vermek gerekirse Google daha önce çevrimdışı Youtube özelliğini sadece Hindistan'da devreye almıştı. Hindistan demiryollarında geçerli bir ücretsiz kablosuz bağlantı hizmetini de buna eklemek mümkün.

Uber'e alternatif seçenekler genişliyor

Google'ın Haritalar uygulamasında yaptığı yenilikler bununla sınırlı değil fakat bölgesel sınırlamalar söz konusu. Daha önce Uber ile yolculuk alternatifini yolculuk seçenekleri arasına ekleyip farklı uygulamalarla genişleten Google, bu kez Güneydoğu Asya için Go-Jek ve Grab; İrlanda, Polonya, İtalya, Avusturya, Rusya ve İsrail için de Gett, Hailo ve MyTaxi seçeneklerini Google Haritalar'a eklediğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.