3 boyutlu yazıcı gibi çalışan robot Tatoué dövmecileri işsiz bırakabilir

3 boyutlu yazıcı gibi çalışan robot Tatoué dövmecileri işsiz bırakabilir

İnsanoğlunun derisinin altına mürekkeple belli yazı ya da figürler kazıtması çok eskilerden günümüze gelen bir gelenek. Bugün bir sanat haline geldiğini kesinlikle ifade edebileceğimiz dövme sanatı ise işinin ehli sanatçılar tarafından yapılıyor.

Appropriate Audiences adlı, üniversitede tanışan iki gencin kurduğu şirket oldukça ilginç projelere imza atıyor. İki kafadarın, Tatoué adını verdikleri proje bunlardan biri; üç boyutlu yazıcı mantığıyla çalışan bir robot dövme makinesi. Bir üç boyutlu yazıcıdan devşirilerek üretilen Tatoué robotu, üzerinde dövme yapabilen iğnelerden barındırıyor. Böylece, ilgili bölüme sokulan dövme yapılacak yer, cihaz tarafından aynı bir üç boyutlu tarayıcı cihazı gibi tarama yapıyor, ardından hesaplamalar uygulanıyor ve daha sonrasında robot çalışmaya başlayarak dövme işlemi gerçekleştirmeye başlıyor. Böylece robot dövmeciniz, emanet ettiğiniz vücudunuza dilediğiniz figürü yavaş yavaş işliyor.

İnsanlar vücutlarına işlenecek ve ömür boyu taşıyacakları dövme figürleri için kendilerini bir robota emanet etmeye hazır mı bilinmez ancak bu tarz robotlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve başarılı geçen testlere rağmen pek çok kişinin halen geleneksel yöntemleri tercih edeceğini tahmin ediyoruz. Fakat gelecek neler gösterecek, bu tarz robotlar dövme stüdyolarına bir alternatif olabilecek mi yakında göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.