Akıllı kask girişimi Skully iflas etti

Artırılmış gerçeklik özellikleriyle ön plana çıkan akıllı kask girişimi Skully, iflasını müşterilerine attığı elektronik posta ile bildirdi. Indiegogo üzerinden başlattığı kampanyayla 1 milyon dolardan fazla destek toplamayı başaran Skully, ardından gelen süreçte beklediği yatırımları bulamayınca nakit rezervlerinin tamamını tüketti.

AR-1 adı verilen akıllı kask modelini sipariş verenlere ürünün kargolanmayacağını ve girişimin içine düştüğü zor durum sebebiyle geri iadelerin de yapılamayacak duruma geldiğini bildirdi. İflas eden girişimle ilgili olarak ön sipariş veren müşteriler bundan sonraki süreçte iflas mahkemesine başvurarak paralarını geri almaya çalışacak. Yazılan açıklamada cevaplanmamış pek çok soru olduğunu da belirten Skully, bu durumun üzüntü verici olduğunu, tüm müşterilerden, üçüncü parti tedarikçilerinden ve çalışanlarından özür diledi. Ancak bu iyi niyetli özür mektubunun arkasında nasıl bir tablo olduğu ise sır olarak kalabilir gibi gözüküyor.

Skully'nin bir süre önce kendisini Çinli bir şirkete satmaya çalıştığı ancak başarısız olduğu bildirildi. Bunun yanı sıra, beklenen yatırım da gelmeyince hem girişim iflas etti hem de motosiklet sürücülerini oldukça heyecanlandıran bu akıllı kask konseptinin seri üretime geçirilmesi mümkün olamadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.