Apple, yapay zeka girişimi Turi'yi 200 milyon dolara satın aldı

Apple, yapay zeka girişimi Turi'yi 200 milyon dolara satın aldı

Apple, machine learning alanında faaliyet gösteren Seattle merkezli girişim Turi'yi 200 milyon dolar karşılığında satın aldı. Satın alma her iki firma tarafından da doğrulandı.

University of Washington profesörü Carlos Guestrin tarafından kurulan şirket, Apple'ın Seattle şehrindeki varlığını da arttıracak. Bilindiği üzere Apple, Seattle'da önemli bir mühendislik merkezi kurmuştu ve görünüşe bakılırsa Turi burada çalışmalarını sürdürecek. Konuya yakın kaynaklara göre 200 milyon dolar karşılığında satışı yapılan girişim, tüm yatırımcıların ve hissedarların çıkış yapmasıyla tamamen Apple'ın oldu.

Turi satın almasını yapan Apple'ın girişimle ilgili olarak planları henüz bilinmese de, bu yapay zeka girişiminin Apple'ın sesli asistanı Siri bünyesinde hizmet vermesi ve Siri'nin kullanıcılara machine learning teknolojilerinden de yararlanarak kişisel tavsiyeler vermesinin amaçlandığı düşünülüyor.

Apple satın almayı onaylasa da her zaman yaptıkları gibi konuyla ilgili açıklama yapmadı. Apple, şirketlerinin zaman zaman küçük girişimleri bünyesine kattığını fakat bu girişimleri nasıl kullanacağını asla açıklamadığını bir kez daha yaptığı resmi açıklamayla hatırlatmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.