Withings tarafından geliştirilen akıllı ateş ölçer Thermo satışa sunuldu

Withings tarafından geliştirilen akıllı ateş ölçer Thermo satışa sunuldu

Dijital sağlık alanındaki girişimleriyle tanıdığımız Fransa merkezli teknoloji girişimi Withings, bu yılın başında CES 2016 fuarında tanıttığı Thermo adlı ürününü satışa sundu.

Akıllı ateş ölçer olarak nitelendirebileceğimiz Withings Thermo, üzerinden 16 infared sensör ile çalışıyor ve vücuda herhangi bir temas gerçekleştirmeden vücut ısısını ölçebiliyor. Thermo'yu çalıştırdıktan sonra alnınız üzerinden cihazı başınıza doğru tutmanız ve kısa bir süre beklemeniz, Thermo'nun size vücut ısınızı LED ekran üzerinden gösteriyor.

Akıllı ateş ölçer Thermo bu LED ekran sayesinde sadece rakamsal olarak vücut ısısını göstermekle kalmıyor, üzerindeki yeşil, turuncu ve kırmızı ışık seviyeleriyle de ateşinizin olup olmadığını direkt olarak gösteriyor. Örneğin yeşil ışık ateşiniz olmadığını gösterirken, renk turuncu ya da kırmızıya döndüğünde ateşinizin artmış olduğunu anlamanız sağlanıyor. Thermo, kablosuz internet aracılığıyla ölçülen ateşi kayıt altında tutuyor ve aile bireylerini ayrı ayrı takip ediyor. Kullanıcılar Withings tarafından geliştirilen mobil uygulama aracılığıyla bu takibi yapabiliyor ve Thermo hem ev hem de oda sıcaklığı ile ilgili yönlendirmeleri de kullanıcılarına ayrıca sunuyor.

CES 2016'da iki ödül alan Thermo ürünü, 100 dolara satışa sunuldu. Bildiğiniz gibi Nokia, Withings'i 192 milyon dolara satın almıştı. Satın alma sonrasında piyasaya çıkartılan ilk ürünlerden birisi olan Thermo bakalım pazarda başarılı olabilecek mi?

https://www.youtube.com/watch?v=s9zHcxXBMPU

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.