Dijital sağlık alanına iddialı bir giriş yapan Nokia, Withings'i 192 milyon dolara satın aldı

Dijital sağlık alanına iddialı bir giriş yapan Nokia, Withings'i 192 milyon dolara satın aldı

Nokia Fransa'nın ünlü dijital sağlık girişimi Withings'i 192 milyon dolara satın aldığını duyurdu. Bir süre önce yeniden yapılanan Nokia'nın dijital sağlık alanındaki en iddialı adımı olma niteliğindeki satın alma işleminin 2016 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Nokia tarafından yapılan açıklamada, Withings'in Nokia Networks ve Nokia Technologies olmak üzere iki ana birimden oluşan şirketin teknoloji birimi altında konumlanacağı belirtiliyor. 2008 yılında kurulan Withings akıllı saatlerden termometrelere, vücut ağırlığını analiz eden tartılardan akıllı ev ve bebeklere hitap eden bağlantılı sağlık cihazlarına oldukça geniş bir ürün portföyüne sahip. Bugüne kadar 30 milyon dolar yatırım alan girişim Fransa, Birleşik Krallık, ABD ve  Hong Kong'daki ofisleriyle faaliyet gösteriyor. Withings cihazlarına uyumlu yüzden fazla uygulama bulunuyor bugün.

Withings'in Nokia Technologies'e katılmasıyla birlikte, Nokia önleyici sağlık ve hasta bakımı alanlarına odaklanmaya başlayacak. Nokia'nın daha geniş anlamda nesnelerin interneti (IoT) alanına yaptığı bir yatırım olarak görülmesi gereken Withings satın alması, girişimin Nokia erişim ve ölçeğine sahip olması açısından ilginç. Nokia'nın dijital sağlık alanında Apple, Google, Microsoft gibi bu alanda faaliyet gösteren teknoloji şirketleriyle birlikte nasıl bir strateji geliştireceğini göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.