Alibaba'nın sağ kolu Ant Financial, rekor bir yatırımla 60 milyar dolar değerlemeye ulaştı!

Alibaba'nın sağ kolu Ant Financial, rekor bir yatırımla 60 milyar dolar değerlemeye ulaştı!

Alibaba Group'a ait ödeme sistemi altyapısı Alipay‘in çatı şirketi olan Ant Financial, tek turda alınan en yüksek teknoloji girişimi yatırımına imza attı ve 60 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Geçtiğimiz ay başında Ant Financial'ın 60 milyar dolar değerlemeli bir yatırım alabileceği duyulmaya başlanmıştı. Bugünse yapılan resmi açıklamayla Ant Financial'ın Seri B yatırım turunda 4,5 milyar dolar yatırım aldığı kesinleşmiş oldu.

China Investment Corp (CIC) ve CCB Trust Ant Financial'ın yeni yatırımcıları arasına katılırken, China Life, China Post Group, China Development Bank Capital ve Primavera Capital Group yeni yatırım turuna da katılmayı ihmal etmedi.

Ant Financial, Alibaba'nın New York Borsası'nda halka arz edilmesinden önce şirketten ayrılarak kendi ayakları üzerinde durmaya başlamıştı. Geçen sene de tutarı açıklanmayan Seri A yatırımıyla 45-50 milyar dolar arasında bir değerlemeye ulaşmıştı. Şimdilerde kendi halka arz stratejisini yapan şirket, bu yatırımla tüm dikkatleri yeniden üzerine çekti. Zira Didi Kuaidi'yi geride bırakarak (3 milyar dolarlık yatırım almıştı) tek turda alınan en yüksek yatırım tutarına imza atmış oldu.

Çeşitli finansal hizmetler ve yatırımlarla büyüyen bir dev

Ant Financial, Alipay gibi önemli güce sahip ama elindeki tek silah Alipay ile sınırlı değil. Çeşitli finansal servisler sunan Ant Financial, MyBank ile dijital bankacılık hizmeti ve mikrokredi programı farklı hizmetler de sunuyor. Geleneksel finansal servisi olmayan bölgelerde elini güçlendirmek isteyen Ant Financial, bu sayede 140 milyon kişiye ulaşabilmeyi hedefliyor. Ant Financial'ın Alipay ile ile ulaştığı kişi sayısı ise 450 milyonu buluyor.

Diğer yandan Ant Financial'ın farklı yatırımlarla değerini daha da yukarıya çektiğini hatırlatmakta fayda var. Hindistan'da Paytm yatırımı ve son olarak Ele.me'ye yapılan yatırım şirketin geleceği için büyük önem taşıyor.

New York Borsası'nda rekor bir halka arz gerçekleştiren Alibaba'nın sağ kolu, önümüzdeki dönemde hem Çin'de hem de yurtdışında halka arz hamlesi yapmayı planlıyor. Paypal'in değerinin şu anda 48,5 milyar dolar seviyesinde olduğunu düşünürsek, en yüksek değerlemeli ödeme sistemi olarak borsaya açılmayı da şimdiden garantilediğini söyleyebiliriz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.