Samsung'un yeni akıllı saati Gear S3'ün çıkış tarihi belli oldu

Samsung'un yeni akıllı saati Gear S3'ün çıkış tarihi belli oldu

Henüz şekillenme aşamasında olan ve varlık mücadelesi veren akıllı saat pazarında en istikrarlı üretici konumundaki Samsung, Gear adını verdiği seride yeni bir aşamaya geçme planları yapıyor. Samsung, Eylül 2013'te ilk Gear akıllı saatini satışa çıkarmış ve 2014'ün Nisan, Haziran ve Kasım aylarında çıkardığı Gear 2, Samsung Gear Live ve Samsung Gear S modelleriyle arayışını sürdürmüştü.

Şirketin son akıllı saat modeli olan Samsung Gear S2, 6 ay önce çıktı ve Samsung'un nihayet tasarım olarak doğru yolu bulduğunu gösterdi. Saatlerinde tercihini Tizen işletim sisteminden yana kullanan Samsung'un, Android Wear'lı Samsung Gear Live faciasını unutamayız. Olur böyle şeyler deyip yola devam etmek gerekiyor.

samsunggears2

Samsung Gear S3 kurtarıcı olur mu?

Şirket kaynaklarından sızan bilgilere göre bu yılın eylül ayında "Gear S3" adını taşıyacak akıllı saatin tanıtımı yapılacak ve aynı ay içinde çok sayıda ülkede etkin bir pazarlama faaliyetiyle satışa sunulacak. Bu modelin lüks versiyonun da 2017 Mart ayında düzenlenecek Baselworld 2017'de tanıtılması bekleniyor. Bu sene 2-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek IFA Berlin fuarına paralel olarak gerçekleştirilecek "Unpacked" etkinliğinde kutudan büyük ihtimalle Gear S3 çıkacak. Saatin özellikleri hakkında henüz bilgi sızmazken, tasarım olarak Gear S2'den pek uzaklaşılmayacağı yönünde öngörüler bulunuyor.

gear-s2

Lüks versiyon için Grisogono ile çalışılacak

Samsung'un, yeni saat için, Gear S2 örneğinde olduğu gibi yine Grisogono adlı lüks şirketiyle çalıştığı söyleniyor. Bu bilginin kaynağı olarak bir Grisogono yetkilisi gösteriliyor. Yetkiliye göre Gear S2 lüks versiyonunun yakaladığı başarı sebebiyle Samsung, benzer bir ürün için kendileriyle tekrar çalışmak istemiş. 100’den fazla siyah ve beyaz elmas kullanılmış olarak ayda sadece 100 adet üretilen Grisogono Gear S2 akıllı saatinin tanesi 10 bin dolar gibi bir fiyattan satılıyor ve çabucak tükeniyor. Yeni modelin lüks versiyonunda da benzer bir özenli çalışma yapılacağı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.