Uygulama arama motoru Quixey, 30 milyon dolarla büyümesini hızlandıracak

Uygulama arama motoru Quixey, 30 milyon dolarla büyümesini hızlandıracak

Quixey'den ilk olarak 2011 yılında Eric Schmidt'in şirketinin de yatırım yaptığı bir girişim olarak ve 'yeni Google' olma ihtimaliyle bahsetmiştim. yatırımıyla bahsetmişti. Aradan geçen 5 yılda Quixey'nin yeni Google olduğunu göremedik ama Mountain View merkezli girişim yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

2011 ve 2013 yıllarında aldığı yatırımlardan sonra Mart 2015'te 60 milyon dolarlık önemli bir yatırıma imza atan Quixey, bu kez 30 milyon dolarlık borç finansmanı kullanacak. Bu yeni finansmanın kaynağı da Quixey'nin önceki yatırımcılarından (Alibaba, SoftBank, USVP, Atlantic Bridge, Goldman Sachs, GGV Capital vs.) olacak. Yeni yatırım şirketin pazara çıkış stratejileri için harcanacak.

Quixey, ilk zamanlar mobil uygulamaların arandığı bir arama motoruydu ancak şu anda mobil uygulamaların içinden sonuç getiren bir teknoloji geliştiriyor. Yapılan sorguları mobil uygulama içerikleriyle yanıtlıyor ki işin teknik tarafını da geliştirmiş olduğu AppURL yapısıyla bağlıyor.

Kişiselleştirilmiş sonuçlar sunabilen Quixey, şu anda Android için yayınladığı önyükleyici (launcher) 'Launch by Quixey' uygulamasıyla kullanıcılara ulaşıyor. Yani eskisi gibi web sitesine girip arama yapamıyorsunuz. Deep View Cards ile daha yüksek geri dönüşler sağlayan bir reklam modeliyle de gelir elde ediyor.

Quixey mobil uygulama arma Bu arada Quixey'nin aldığı toplam yatırım 173,8 milyona ulaşmış ki Alibaba ve SoftBank gibi önemli yatırımcıların Quixey'nin arkasında olması oldukça önemli. Bu girişimin popüler olması içinse sanırım mobil uygulamaların daha da yükselişe geçeceği bir kaç yıla ihtiyacımız var.

Quixey'nin şu anda ABD dışında Hindistan, Çin ve İsrail'de de ofisleri bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.