ScreenShop.co: Instagram'dan sepete giden en kısa yol

ScreenShop.co: Instagram'dan sepete giden en kısa yol

Sosyal e-ticaret kavramı Facebook üzerinden yayılamadı ancak Instagram üzerinden yola çıkan ScreenShop, bu alanda farklı ve etkili bir yöntem sunuyor.

Furkan Ençkü, Muhammed Yeşilyurt ve Eda Elif Özbek tarafından kurulan ScreenShop, çekilen ekran görüntülerini tarayarak kullanıcılarını satışa kanalına yönlendiren bir uygulama. Örneğin Instagram üzerindeki bir ürünün ekran görüntüsünü çektiğinizde ScreenShop uygulaması size o ürünün nerede satıldığını bildiriyor.

“Çek, tıkla, satın al” sloganıyla tüketicilerle buluşan ScreenShop, hem iOS hem de Android uygulaması ile pazara çıkıyor ve akıllı telefon kullanıcılarının neredeyse tamamına hitap ediyor. 11 aylık bir Ar-Ge çalışmasıyla hayata geçirildiğini öğrendiğimiz ScreenShop, sadece Instagram üzerinden çekilen ekran görüntülerini değil, diğer sosyal ağlar üzerinden çektiğiniz ekran görüntülerini de tanıyıp satış kanalına yönlendirebiliyor.

Sosyal kanallardan gelen satış oranını yükseltmek istiyor.

E-ticaret sitelerinin Instagram'dan direkt trafik çekememesi sorununa inovatif bir çözüm sunan ScreenShop'un kurucuları, daha önce Instagram paylaşımları içerisinde aktif bağlantı olmaması sorununa web tabanlı çözüm bulan platformlarda satışa dönüş oranının 10 binde 2 seviyesinde olduğunu ifade ediyor. ScreenShop ise mobil odaklı bir çözüm olarak bu oranı çok daha yukarılara çekmeyi hedefliyor.

ScreenShop üzerinden eşleşen ürünler hem anlık bildirimle hem de e-posta yoluyla haber veriliyor. Ayrıca uygulama içerisinde favori ürünleriniz arasına ekleniyor. Üstelik henüz internetten satışı olmayan ürünlerin satışa sunulduğunu veya indirime giren ürünleri de aynı şekilde haber verebiliyor.

screenshop uygulamaKeza uygulama içerisinde yer alan kamera özelliğiyle fiziksel ortamda dergi, poster, ürün kutusu gibi materyaller üzerinden de ürün hakkında detaylı bilgi verip, satışa yönlendirebiliyor.

'ScreenStars' ile ölçeklenebilir kampanyalar

Bu özelliklerle yetinmeyen ScreenShop, bir yandan da özellikle 'internet fenomenleriyle' de işbirliği yaparak ölçülebilir ve satışa dönük kampanya yapmayı planlamış. Uygulama içindeki ScreenStars bölümü sayesinde takip ettiğiniz 'fenomenlerin' paylaştığı ürünü kaçırma şansınız azalıyor.

Semanticum hisselerini The Related Digital Group’a devreden Devrim Altaylı'nın da kuruluş aşamasında yatırımcı olarak yer aldığı ScreenShop, tanıtım döneminde Koton, Mudo, Honda gibi önemli 15 marka içeri almayı başarmış. Markaların sayısını hızla artırmak isteyen İstanbul merkezli girişim hakkında daha fazla bilgiyi screenshop.co'da bulabilir veya direkt mobil uygulamalarını (App Store - Google Play) indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.