Chat bot'lar mobilde uygulamaların yerini almaya başlayabilir ancak bot'ların kullanım alanı bundan çok daha geniş olacak gibi görünüyor. Rotasını kurumsal pazara çeviren BIOT, mesajlaşma platformları üzerinde çalışan ve beacon’larla entegre çalışan bir iş akış çözümü sunuyor.
Mart 2016'da yayına başlayan BIOT, Türkiye'de 2013'ten beri faaliyet gösteren hızlıYOL Teknoloji şirketinin bir ürünü. Aydın Özçekiç ve Türkan Ayar tarafından kurulan hızlıYOL aynı zamanda Teamchat uygulamasının ortak geliştiricisi. Webaroo Inc.'in yapımcısı olduğu Teamchat bir kurumsal mesajlaşma platformu ve şirketlere özel iş akışlarının ve formların oluşturulmasını, kullanılmasını ve raporlanmasını sağlıyor. ABD, Hindistan ve Uzakdoğu’da 500’den fazla firma tarafından kullanılan platformun kullanıcı sayısının 70 ila 100 bin arasında olduğu belirtiliyor.
hızlıYOL açısında Teamchat, mesajlaşma uygulamaları üzerinde yazılan bot’ların kurumsal iş akışlarında kullanımı konusunda ciddi bir bilgi birikimi edinmesini sağlayan ilk adım. Bundan sonra gelen ve tamamen hızlıYOL tarafından geliştirilen BIOT ise çok kanallı bir kurumsal iş akış yönetim sistemi olarak kurgulanıyor.
BIOT farklı mesajlaşma platformları üzerinde (TeamChat, Facebook Messenger, Slack ya da Skype) geliştirilen chatbot’lar ve bu chatbot’ları tetikleyen beacon’larla kurumsal iş akışı yönetiminde yeni bir verimlilik vaadine sahip. Tüm mesajlaşma platformları üzerinde çalışması planlanan ve beacon’larla entegre çalışan bu çözüm, öncelikle inşaat sektörünü hedefliyor.
İnşaat sektörüne özel BIOT Construction markasıyla inşaat şirketlerinin iş akışlarını optimize etmeyi planlayan BIOT, ön tanımlı chatbot ve beacon’larıyla akıllı ofis ve akıllı şantiye dönüşünümü başlatmak istiyor. Tipik bir senaryoda, BIOT chatbot'ları siz aracınızdayken toplantı masasında sunum açmanızı sağlayabiliyor, sahadaki mühendislerin aktivitelerini raporlayabiliyor. hızlıYOL kurucu ortağı Aydın Özçekiç, inşaat sektöründeki firmalarla yakın temasa geçmek amacıyla önümüzdeki Ekim'de Londra’da füzenlenecek olan Digital Construction Week’e katılmayı planladıklarını ve Berlin’de bazı inşaat firmalarıyla çalışmalara başlamak üzere protokol hazırlığında olduklarını söylüyor. Ekip, projenin öncelikle küresel pazarda hız kazanmasını amaçlıyor.
BIOT'ın tanımlı görevler üzerinden yeni iş akışları başlatması yönüyle IFTTT ile benzer bir fonksiyonu olduğu söylenebilir ancak BIOT'ın çok kanallı mesajlaşma platformları ve beacon odağı daha özel bir çözüm sunmasını sağlıyor.
BIOT, IoT ve bot platformlarını entegre etmekte iyi iş çıkarıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap