Kik kullanıcıları 20 binden fazla bot ile 1.8 milyardan fazla kez mesajlaştı

Kik kullanıcıları 20 binden fazla bot ile 1.8 milyardan fazla kez mesajlaştı

Mesajlaşma uygulaması Kik, bir süre önce chatbot adı verilen yapay zekaya sahip bot mesajlaşma yazılımlarını kullanıma sunmuştu. Geliştiricilerin ve markaların çok kısa sürede yoğun ilgi gösterdiği chatbot yazılımlarının sayısı da hızla arttı ve bot hesap sayıları böylece Kik uygulamasında hızla yükseldi.

Mesajlaşma uygulaması Kik, mevcuttaki toplam chatbot sayısının 20 bini aştığını duyurdu. Kik ayrıca kullanıcılarının bu botlar aracılığıyla toplamda 1.8 milyar mesajlaşma geçtiğini de açıkladı. Kik resmi blogu üzerinden paylaştığı bir infografikle chatbot kullanıcılarının demografik dağılımını da kamuoyu ile paylaştı. Buna göre kadınlar, erkeklere nazaran chatbot'ları daha sık kullanıyor. Yaş grubu dağılımında ise bu chatbot'ları kullanan kişilerin yüzde 6013 ile 19 yaş aralığında.

Kik bildiğiniz gibi daha önce Bot Shop adlı bir sistemi Nisan ayında devreye sokmuştu. Mesajlaşma uygulamasındaki kullanıcıların uygulamada daha fazla zaman geçirmesini sağlayan bu Bot Shop aslında mesajlaşma uygulama içerisinde botlar için hazırlanmış bir uygulama mağazası niteliği taşıyor ve burada farklı kategorilerden 100 civarında onaylanmış chatbot uygulaması kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Uygulamalar aracılığıyla mesajlaşacak bir arkadaşınız olmasa bile konuşabiliyor, hava durumu, trafik yoğunluğu ve burç yorumu tarzında pek çok farklı bilgiyi chatbotlara sorarak otomatik olarak alabiliyorsunuz. Son olarak Merve Kara'nın kaleme aldığı chatbot'larla ilgili yazıyı incelemenizi de mutlaka tavsiye ederiz, hemen aşağıdan ise Kik tarafından yayınlanan infografiği inceleyebilirsiniz.

IMG_6149

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.