Android Marshmallow'un adaptasyon oranı 10 ay sonra yüzde 15'e ulaştı

Android Marshmallow'un adaptasyon oranı 10 ay sonra yüzde 15'e ulaştı

Android M 6.0 MarshmallowAndroid'in en güncel sürümü olan Marshmallow yayınlanmasının üstünden 10 ay geçtikten sonra yüzde 15'lik adaptasyon oranına ulaştı. Android'in yeni sürümünün birkaç ay içerisinde piyasaya sürüleceğini düşünürsek akıllara önemli sorular geliyor.

Yayınlanmasının üstünden 8 ay geçtikten sonra yüzde 10'luk, 10 ay geçtikten sonra da yüzde 15,2'lik adaptasyon oranına ulaşan Android Marshmallow en güncel sürüm olmasına rağmen popülerlikte dördüncü sırada. Android'in en fazla kullanım oranına sahip olan sürümü ise yüzde 29,2 ile KitKat. İkinci sırada yüzde 21,4 ile Lollipop geliyor. Adaptasyon oranı ve hızı ile Android Marsmallow'un da Google'ı tatmin etmediğini düşünebiliriz.

iOS ve Android karşılaştırılması yaparken geliştiriciler açısından en önemli noktalardan birinin adaptasyon oranları olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Google ve Apple işletim sistemlerinin en güncel versiyonlarını en yeni özelliklerle donatıyorlar. Ancak yazılım geliştiricilerin bu özelliklerden faydalanması için kullanıcıların son sürümü kullanmaları gerekiyor. Bu noktada Apple'ın adaptasyon oranı ve hızı konusunda Android'in çok ötesinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Android'in yeni sürümü Nougat'ın Sonbahar'da yayınlanacağını düşünürsek Marshmallow için artık adaptasyon oranındaki artışın birşey ifade etmediğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.