Lyft, Temmuz ayında 13,9 milyon yolculukla kendi rekorunu kırdı

Lyft, Temmuz ayında 13,9 milyon yolculukla kendi rekorunu kırdı

Çin'deki Didi Chuxing rekabetinde havlu atan Uber'in ABD'deki rakibi Lyft, Temmuz ayında yaklaşık 14 milyon yolculuğa imza attı ve kendi rekorunu kırdı.

ABD'nin popüler araç çağırma uygulamalarından biri olan Lyft, bildiğiniz gibi Didi Chuxing ile yaptığı anlaşmayla Uber'e karşı çift yönlü bir savaş vermeye başlamıştı. Geçtiğimiz ay Uber'e karşı savaşı kaybetmiş olabileceği söylenen Lyft, Temmuz ayında 13,9 milyon yolculuğa imza atarak kendi rekorunu kırmış oldu. Böylece olası taliplilerine de değerinin biraz daha yükselttiğine dair sinyal vermiş oldu.

Yatırımcılara gönderilen bilgiler

Yatırımcılara gönderildiği söylenen bilgilere göre Lyft'in aktif kulanıcı sayısı da 3 milyonu geçmiş. Bu rakam Şubat ayında 2 milyon olarak kayıtlara geçmişti. Bir önceki aya göre gezinti artış oranı yüzde 14, yolculuk artış oranı ise yüzde 12 olmuş.

Ticari faaliyet zararı geçen yıl 360 milyon dolar olan Lyft, net yolculuk değeri, yani köprü parası ve bahşişler dışındaki net yolculuk ücretlerinin toplamında ilk kez 2 milyar dolardan fazla kazanmış. Tabi yıl sonunda nasıl bir tablo ile karşılaşacağımızı henüz bilmiyoruz.

Uber vs. Lyft

Lyft'in yükselişi bir yandan önem taşımakla birlikte küresel anlamda Uber'e 'rakip' olmaktan çok uzak olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Lyft şu anda Uber ile operasyon yürüttüğü her pazarda Uber'in gerisinde ve Travis Kalanick'in kurucusu olduğu girişim (Uber), Haziran ayında tam 2 milyar yolculuğu geride bıraktığını duyurmuştu.

Kısacası Lyft'in yatırımcılarını sevindirdiğini ve olası bir satın alma için elini güçlendireceğini ve fakat Uber'e kafa tutmak için hala çok küçük olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.