Manchester United-Everton maçı bu akşam ilk kez canlı yayınla Facebook Live'da

Manchester United-Everton maçı bu akşam ilk kez canlı yayınla Facebook Live'da

Facebook hünerleri arasına bir ilki daha ekleyerek Manchester United-Everton maçını Türkiye saatiyle 22:00'de Facebook Live üzerinden canlı yayınlamaya hazırlanıyor.

Wayne Rooney'nin yardıma muhtaç çocuklar yararına organize ettiği bu maçı, dünyanın dört bir yanından 1.7 milyar facebook kullanıcısı  Wayne Rooney Facebook sayfası veya Manchester United facebook sayfası üzerinden canlı izleyebilecek. Sosyal medyadan ilk kez canlı yayınlanacak bu hayır maçının bir diğer önemi de, Jose Mourinho'nun yeni Manchester United'ını ve dünyaca ünlü oyuncu Zlatan İbrahimoviç'i online izleme imkanı bulacak olmamız.

Facebook Live'ın bu atılımının, sosyal medyanın spor dünyasıyla yaptığı ilk işbirliği olmadığını hatırlatalım. Nitekim bu yaz Skysports ile yapılan anlaşmayla önümüzdeki sezondan itibaren Premier League gollerinin ve önemli anlarının Twitter'dan gösterileceğini belirtelim. Ayrıca twitter geçtiğimiz yıl satın aldığı Periscope üzerinden hali hazırda NFL ligi maçlarını canlı yayınlıyor.

Facebook ve twitter gibi sosyal medyanın devleri yakın zamanda spor maçları için yayıncı kuruluş rolüne soyunur mu şu an kestirmek zor. Ancak özellikle mobil cihazların bu kadar yaygınlaştığı bir zamanda kimsenin bunu ihtimal dışı gördüğünü sanmıyorum.

Görsel kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.