HBO'nun sahibi Time Warner'dan web TV servisi Hulu'ya 580 milyon dolar yatırım

HBO'nun sahibi Time Warner'dan web TV servisi Hulu'ya 580 milyon dolar yatırım

ABD merkezli popüler web TV servisi Hulu'nun ortakları arasında Time Warner da katıldı. 2016 mali ikinci çeyrek sonuçlarını bugün duyuran Time Warner, açıklamasında Hulu'nun yüzde 10'unu satın aldığını doğruladı. Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre 583 milyon dolar tutarındaki yatırım 5.8 milyar dolar değerlemeyle yapıldı.

Yatırımla birlikte Time Warner, Hulu'nun hali hazırda ortağı olan Disney, 21st Century Fox ve NBCUniversal arasında katılmış oluyor. Time Warner'ın sahip olduğu Turner ve CNN kanalları ise Hulu'nun 2017'den itibaren sunmayı planladığı online TV servisinde yer alacak. Time Warner aynı zamanda HBO'nun da sahibi konumunda.

Hulu'nun Netflix ve Amazon gibi rakipleri karşısında bugüne kadar başarılı olmasında en önemli etkenlerden biri güçlü ortaklarına ait kanallara ait programları TV'de yayınlandıktan genellikle bir gün sonra gösterebilmesi. Diğer ortaklardan farklı olarak Time Warner'ın tekrar programlarına pek sıcak bakmıyor. Zira şirkete göre Hulu vb. girişimlerin tekrar yayınları, (geleneksel) TV yayınlarının değerinden çalıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.