Google AMP özelliğini tüm mobil arama sonuçlarına getiriyor

Google AMP özelliğini tüm mobil arama sonuçlarına getiriyor

Google, Facebook Instant Articles rakibi özelliği Accelerated Mobile Pages'i (AMP) haber sitelerinin dışına çıkarıyor. Google'ın 2 Ağustos'ta AMP blogundan yaptığı açıklamaya göre, AMP mobilde yapılan tüm aramalarda kullanılabilecek.

Google mobilde haber okuma deneyimini iyileştirmek amacıyla AMP'yi bundan yaklaşık altı ay önce açık kaynaklı bir proje olarak sunmaya başladı. Türkiye'ye geçtiğimiz Haziran başında açılan özellik, mobilde yaptığınız aramaların sonuçlarında AMP sayfalarının "Top stories" bölümünde görünmesini sağlıyor. AMP özellikli sayfaları tıkladığınızda içerik hızla yüklenirken, okuma deneyimi daha az dikkat dağıtıcı hale gelerek iyileşiyor. Google, dün yaptığı açıklama bugüne kadar 150 milyon AMP dökümanının endekslendiğini ve buraya her hafta 4 milyon yeni sayfa eklendiğini söylüyor.

AMP haber odaklı bir geliştirme de olsa, Google özelliğin bugüne kadar e-ticaretten seyahate kadar farklı içerikler için kullanıldığını söylüyor. Yoğun ilgi gören özelliğin tüm web'e açılması AMP sayfalarının arama sonuçlarında artık sadece Top stories bölümünde görünmeyeceği anlamına geliyor.

Yayıncılar dışında artık dileyen herkese açılan AMP özellikli siteler arama sonuçlarında AMP logosuyla işaretleniyor. Kullanıcılar bu sitelere tıkladığında AMP görüntüleyici üzerinde sayfayı hızlıca açıyor. Google, AMP'yi mobilden yapılan aramalarda bir sıralama sinyali olarak kullanayacağını söylüyor, en azından şimdilik.

AMP deneyiminin bir demosunu mobilde bağlantıyı takip ederek görebilirsiniz. Detaylı bilgi de burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.