Microsoft'un akıllı sesli asistanı Cortana Xbox'a geldi

Microsoft'un akıllı sesli asistanı Cortana Xbox'a geldi

microsoft-xbox-cortona

Microsoft uzun süredir üzerinde çalıştığı akıllı sesli asistanı Cortana'nın Xbox'a eklendiğini resmen duyurdu. Xbox için yayınlanan ''Summer Update'' isimli güncelleme ile kullanıcılar Cortana'nın yeteneklerinden yararlanmaya başlayabilecekler.

Windows 10'un en büyük özelliklerinden biri olan Cortana'nın Xbox desteğinin de bulunacağı daha önce açıklanmıştı. Ancak buradaki önemli nokta Cortana'nın tüm özelliklerinin bir anda yayınlanmak yerine parça parça Xbox'a entegre edileceğiydi. Bugün yayınlanan güncelleme ile ABD ve Birleşik Krallık'taki Xbox kullanıcıları Cortana'yı konsollarında kullanmaya başlayabilecekler.

Cortana'nın Xbox'a neler getirdiğinden bahsetmemiz gerekirse sesli komutla konsolunuzu açıp kapatabilecek, Kinect ve headset'inizi yönetebilecek, oyunlar arasında arama yapabilecek ve arkadaş listenize ulaşabileceksiniz. Bunun yanında bir diğer özellik de artık oyun oynarken arka plandan müzik dinleyebilecek olmanız. Pandora entegrasyonuyla gelen yeni güncellemeye daha sonra iHeartRadio ve Groove Music dahil olacak.

Görsel Kaynak: Microsoft

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.