CoFoundersLab: İnternetten kurucu ortak bulmak mümkün mü?

CoFoundersLab: İnternetten kurucu ortak bulmak mümkün mü?

Yatırımcıların parasını riske atarken en çok dikkat ettikleri şeylerden biri hiç şüphesiz 'ekip'tir. Peki her şeyi internetten bulduğumuz bir zamanda kurucu ortağımızı da internetten bulabilir miyiz?

CofoundersLab: Girişimci ortak arama motoru

Girişimci ortak arama motoru Cofounderslab.com, yukarıdaki soruya 'evet' yanıtını veriyor. Websitesinde sunduğu detaylı içeriklerle de bu iddiasını destekliyor. Siteye girdiğinizde altı farklı kategorideki profesyoneller arasından arama yapabiliyor, kurucu ortak aranan girişimlerin hangi aşamada olduğunu ve kurucu ortak adayından ne kadar hızlı yanıt alabileceğinizi görebiliyorsunuz.

girisimci ortak

Detaylı profiller

Kurucu ortak, danışman veya stajyer bulabildiğiniz sitede aradığınız kişinin yeteneklerini, projenize ne kadar vakit ayırabileceğini ve ne kadar sermaye katabileceğini görebiliyorsunuz. Kendiniz de nasıl bir yetenek aradığınızı profilinizde paylaşıyorsunuz.

Bu noktada kullanıcıların kendi yeteneklerini kendilerinin puanladığını da belirtmekte fayda var. Yani her kullanıcının kendini bir konuda uzman olarak olarak göstermesi, çok iyi olduğu anlamına gelmemeli. Bunu da ancak yapılacak görüşmelerden sonra anlamanız mümkün.

kurucu ortak Tanışmadan olmaz

Cofounderslab, çeşitli etkinliklerin listemelesini de yapıyor ve girişimci adaylarının yüz yüze tanışabilmesini teşvik ediyor. 250 binden fazla girişimciye kucak açan sitede, şehire göre filtreleme yapılabiliyor ki bu yazıyı yazdığım sırada İstanbul'a kayıtlı 100'ün üzerinde 'kurucu ortak adayı' olduğunu gördüm.

Çeşitli eğitici içeriklere yer veren Cofounderslab'ın bu işi ciddiye aldığını gösteren bir başka detay ise ücretli profil seçeneğinin olması. Aylık 15 dolardan başlayan 3-6-12 aylık üyelik seçenekleri mevcut. Bu seçenekler ile daha geniş arama ve iletişim seçeneklerinin yanında bir 'uyum puanı' da veriyor. Yani doğru kişiye ulaşıp ulaşmadığınıza dair rasyonel bir kıyaslama yapıyor.

girisimci

Yaraya merhem..

Evet, kurucu ortak bulmak gerçekten sancılı bir süreç ve Cofounderlab'ın bu sancıyı tamamen dindireceğini söylemek fazla iyimserlik olur. Çünkü bir kişinin sadece 'teknik özelliklerine' bakmak o kişiyle iyi bir ortaklık kurabileceğiniz manasına gelmez. Keza Peter Thiel'in de dediği gibi kurucuların birbirini tanıması önemlidir. Ancak bunun da tek başına yeterli olmadığı malum. Dolayısıyla Cofounderlab sihirli bir kurucu ortak bulma girişimi değil ama 'acil durumlarda' camı kırıp arama yapmak için de pekala uygun gözüküyor.

Konuyla ilgili deneyimlerinizi de yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.