Hakan Baş'ın yatırımcısı olduğu Groop, iddialı bir sosyal chat uygulaması

Hakan Baş'ın yatırımcısı olduğu Groop, iddialı bir sosyal chat uygulaması

Türkiye'de yüksek başarı elde eden Peak Games, Krombera ve Lidyana girişimleriyle tanıdığımız Hakan Baş, bu kez unicorn adayı olmasını umduğu yeni bir girişimin ilk sinyalini verdi. Twitter hesabından, Groop adlı yeni bir sosyal chat uygulamasını tanıtan Baş, iddialı uygulama için geri sayımı da başlatmış oldu.

Groop, yeni nesil bir mesajlaşma uygulaması olarak tanımlanıyor ve gizemi henüz tam olarak aralanmış değil. Groopapp.com landing sayfasında, "Sohbet et, sosyalleş ve bağlantı kur" mottolarıyla kullanıcıya merhaba diyen uygulamanın anonim bir chat uygulaması olmadığını ve kullanıcıların dilerlerse Facebook hesaplarıyla giriş yapabileceğini öğrendik. Bunun dışında uygulama, belirli bir konuyla ilgili çok sayıda kişinin anlık olarak mesajlaşmasına imkan tanıyacak.

groop

Groop'un arkasında ise Hakan Baş'ın garaj çalışması anlayışıyla bir araya gelen genç yetenekler var. "Binlerce genç arasından" seçildikleri belirtilen, Cem Kaçmaz, Mehmet Uygun ve Berk Özak'ın 6-7 aydır üzerinde çalıştığı projenin olgunlaşması için Kaan Karamancı, Alper Özdemir, Fırat İleri gibi sektörün tanınmış isimlerinin görüşleri alınmış. Yazılım tarafında Hindistan’daki bir ekiple birlikte çalışan ekibe, henüz lise öğrencisiyken yaptığı akıllı priz, Robert Koleji'nde yaptığı 3D yazıcı gibi projelerle adından söz ettiren ve bugün Georgia Tech'te Bilgisayar Bilimi okuyan Kaan Göksal katılmış.

Groop'un Alpha testlerine önümüzdeki hafta başlanması planlanıyor. Beta sürümü ise bir aylık bir süreden sonra yayınlanacak. iOS ve Android uygulamalarının önümüzdeki 2-3 ay içinde kullanıcılarla buluşması planlanan Groop, küresel hedefli bir uygulama. Türkiye'de denenecek uygulama, tatmin edici KPI'lara ulaşması halinde yurt dışına açılacak.

Uygulamayla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.