5.2 milyon kullanıcıya ulaşan Yemeksepeti, son bir yılda yüzde 69 büyüdü

5.2 milyon kullanıcıya ulaşan Yemeksepeti, son bir yılda yüzde 69 büyüdü

Yemeksepeti, Haziran 2016 itibariyle geçtiğimiz bir yıldaki performansıyla ilgili önemli veriler paylaştı. Sayılar, 15'inci yılında Türkiye'nin en büyük online yemek sipariş girişiminin hala nasıl hızla büyümeye devam ettiğini göstermesi açısından oldukça çarpıcı. Geçen bir yıllık dönemde yüzde 69 büyüdüğünü paylaşan Yemeksepeti'nin kullanıcı sayısı da 5,2 milyonu geçti.

Bin adet sipariş sayısına üçüncü yılında ulaşan Yemeksepeti'nin 15'inci yılında ulaştığı sipariş sayısı ise yaklaşık 140 bin. Kaba bir hesapla bu, şirketin dakikada yüz adet sipariş aldığını gösteriyor. Yemeksepeti'nin en yoğun olduğu 19.00-21.00 saatleri arasında bu sayı dakikada 300’ü geçiyor.

1469603474_Yemeksepeti__Pazarlama_Direkt__r___Bar_____S__nmez.
Yemeksepeti Pazarlama Direktörü Barış Sönmez

Restoran sayısı da, cirosu da artıyor

Yemeksepeti’nin 2016’nın Haziran ayı sonu verilerine göre platforumda, en az bir kez sipariş almış 13 bin 260 restoran bulunuyor. Bu sayının geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 artmış olduğunu söyleyen Yemeksepeti, platforumdaki restoranların cirolarını ortalama yüzde 36 arttırdığını not ediyor.

Kullanıcı tarafında ise geçen bir yıllık dönemde yüzde 38'lik büyüme söz konusu. Yemeksepeti Pazarlama Direktörü Barış Sönmez'in açıklamasında dikkat çektiği gibi, ciro artışının en büyük işareti Yemeksepeti’nin kullanıcı sayısı ve cirosunun büyüme oranı restoran sayısındaki büyüme oranından daha yüksek olması. "Bu da bize restoran başına düşen satış rakamlarının da arttığını gösteriyor" diyo Sönmez.

Yemeksepeti'nin siparişlerinin yüzde 60'ı mobilden geliyor

Yemeksepeti de büyümesinde mobilin ağırlığını hissediyor. Uygulamalarının bugüne kada toplam 4,5 milyon kez indirildiğini paylaşan Yemeksepeti, bu sürede mobil siparişlerin bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 75 büyüdüğünü belirtiyor. Yemeksepeti'nin toplam siparişlerin yüzde 61’i mobilden geliyor. Barış Sönmez, “Türkiye’de toplam online alışverişin yüzde 20’si civarının mobilden yapıldığı düşünüldüğünde, teknolojiyle iç içe yaşayan kullanıcılarımıza, onları ikna edecek şekilde ulaştığımızı görüyoruz” diyor.

Tüm bu sayılara bakarak Yemeksepeti'nin Türkiye pazarını tamamen ele geçirdiğini düşünebilirsiniz. Ancak paylaşılan notların en dikkat çekici taraflarından biri, pazarda online girişimler için gidilebilecek hala yer olması. Pazardaki potansiyelin çok daha büyük olduğunun altını çizen Yemeksepeti Pazarlama Direktörü Barış Sönmez:  “Bugün Türkiye’de eve yemek siparişinin yüzde 85’ten fazlası halen telefonla veriliyor. Yemeksepeti online tarafta en yüksek paya sahip olsa da, eve sipariş alanında halen büyük bir pazar var. Dolayısıyla büyüme hızımızın devam edeceğini öngörüyoruz" diyor.

1469603103_Yemeksepeti_BuyumeRakamlari_infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.