Sanal gerçeklik (VR) gözlüklerinde yeni dönem

Sanal gerçeklik (VR) gözlüklerinde yeni dönem

Sanal gerçeklik gözlükleri hayatımıza henüz tam anlamıyla girmiş sayılmıyor. Başarılı gözlüklerin kabloları ve gerçeklik etkileri ilk olarak bizi çok etkiliyor olsa da biraz alışınca yetersizliği baş göstermeye başlıyor.

Evinizin ortasından yaratıklar çıkaran, sizi başka konumdaki biriyle karşı karşıya sohbet ettirebilen ve gelecekte tabi ki çok daha fazlasını yapabilecek bu gözlükler için yapılan bazı aparatlar oldukça etkileyici sonuçlar veriyor.

ZED adındaki bu kamera sistemi, VR gözlüğünüzün üzerinde sabitlenebilen kablosuz bir teknoloji. Bulunduğunuz ortamı ve hareketlerinizi gerçek zamanlı olarak izleyerek tarıyor ve bulunduğunuz ortamı size sanal gerçeklik uygulamasının içindeymiş gibi sunuyor. Şu anda yaklaşık 20m çevrenizi tarayabilen bu cihaz sayesinde bulunduğunuz ortam, gerçekten bir uygulama alanına dönüşüyor ve diğer şeylerden (örneğin oyun alanı olacaksa ortaya çıkan yaratıklardan) çok aykırı durmadığı için daha farklı bir hissi yakalamanızı sağlıyor.

Ayrıca 6 farklı açıyı gerçek zamanlı olarak algıladığı için hareketleriniz sonucu ekranda gerçeğe en uygun açıdan görüntüyü görebiliyorsunuz.

Önümüzdeki dönemlerde bu VR cihazlarının giderek küçülmesi ve daha gerçekçi bir deneyim sunması zaten kaçınılmaz bir şey. Asıl önemli olan şey ise bu araçlar gerçekten telefonlar kadar hayatımızda aktif bir rol oynayacak mı? Oynayacaksa eğer nasıl bir gelecek bizi bekliyor. Mark Zuckerberg'in meşhur konferans videosundaki gülüşü bize bir şeyler anlatıyor mu? Bunlar merak uyandıran sorular.

Ne olursa olsun VR ile çok daha farklı ve hiç yaşanmamış deneyimler yaşayacağımız günler yakın diye düşünüyorum.

VR ve AR alanındaki gördüğüm en gelişmiş cihaz ise Sulon Q! Şu anki teknolojinin getirdiği tüm fonksiyonları tek bir kablosuz üründe sunan Sulon Q, piyasaya çıktıktan sonra gerçekten oyunun kurallarını değiştirebilecek bir cihaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.