Londra, Avrupa'nın en büyük teknoloji inovasyon merkezini açmaya hazırlanıyor

Londra, Avrupa'nın en büyük teknoloji inovasyon merkezini açmaya hazırlanıyor

İnternet ve teknoloji girişimlerinin getirdiği ekonomik değer yeni nesil kentleşme projelerinde de kendini gösteriyor. Londra da bu vizyonla Avrupa'nın en büyük teknoloji inovasyon merkezine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İngiliz emlak şirketi Delancey ile teknoloji danışmanlık şirketi Entiq ortaklığında gerçekleştirilen proje, Avrupa'nın en büyük teknoloji merkezi olma iddiasında. 6300 metrekarelik bir alanda inşa edilecek tesisin Ocak 2017'de açılması ve 500 kişilik kapasiteye sahip olması planlanıyor.

Queen Elizabeth Olympic Park içinde hayat bulacak olan teknoloji merkezinde spor ve modadan nesnelerin internetine kadar farklı kategorilerden girişimciler kendine yer bulabilecek. Girişimciler güzel bir tesise sahip olmanın yanında hızlandırma programları ve girişimcilik eğitimlerinden de faydalanabilecek.

teknoloji inovasyon merkezi londra 5

Yeni inovasyon merkezinin CEO'su Claire Cockerton projenin şimdiden ilgi gördüğünü ve girişimcilerin aylık 175 sterlin (yaklaşık 700 TL) karşılığında ofis hizmeti alabileceklerini de söylüyor. Bu merkezdeki üretilecek teknoloji çeşitliliğine parmak basıyor ve Brexit'e rağmen Londra'daki teknoloji ekosisteminin günden güne güçlendiğini ifade ediyor.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan da Londra dijital teknoloji sektörünün 200 bin iş imkanı ve 18 milyar dolarlık bir ekonomi sağladığına dikkat çekiyor.

Umarım Türkiye'de de devlet destekli ilerleyen teknoloji merkezlerinin yanında özel sektör destekli daha kapsamlı projeler görebiliriz. Aşağıda söz konusu tesisin modellemelerini görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.