Global Fashion Group, yeni yatırım turunu 330 milyon euro ile kapattı

Global Fashion Group, yeni yatırım turunu 330 milyon euro ile kapattı

Geçtiğimiz Nisan ayında Global Fashion Group (GFG) için 300 milyon Euro değerinde sermaye artırımı yapılacağını açıklayan Rocket Internet, bu yatırım turunun 330 milyon euro ile kapandığını açıkladı.

Hatırlatmak gerekirse GFG, farklı kıtalardaki bir grup e-ticaret sitesini birleştiren bir üst şirket ve Rocket Internet de bu şirketin önemli ortaklarından biri. Nisan ayında mevcut yatırımcıların şirkete 300 milyon Euro yatırım yapacağı açıklanmış ancak değerleme şirketin geçen yılki değerinin (3,5 milyar Euro) epey altında olmuştu.

Gelen yeni açıklamaya göre GFG’nin bu yatırım sonrası değerlemesi 1 milyar euro. Yani Nisan ayındaki ile aynı, sadece yatırım tutarı 330 milyon Euro olarak gerçekleşmiş. Rocket Internet de 100 milyon Euro öngörüsünden daha düşük bir tutar, sadece 68 milyon Euro yatırım yapmış. Rocket Internet'in yatırım sonrası GFG'deki hisse oranı da yüzde 20,4 olmuş.

Rocket Internet CEO'su Oliver Samwer, GFG'nin gelişmekte olan pazarlardaki moda odaklı lider pozisyonunu başarıyla inşa ettiğini söylüyor. Söz konusu yatırımın da bu yolda devam edilmesini sağlayacağını, Kinnevik ve diğer ortaklarla birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Yoğun ilgi var - mı?

Oliver Samwer işlerin yolunda olduğu mesajı veriyor ama madalyonun öbür yüzünde bazı çelişkiler olduğunu söylemek gerek. Yapılan açıklamada söz konusu yatırım turuna yoğun bir talep olduğunu ifade ediliyor fakat yeni yatırımcılardan sadece 30 milyon Euro'luk bir pay gelmesi ve değerlemenin geçen senenin çok altında kalması bu açıklamayla biraz çelişiyor.

Techcrunch'ın ismini açıklamayan bir kaynağı ise Amazon'dan 2014 yılında transfer edilen GFG CEO'su Romain Voog'un dünya genelinden 90 yatırımcıyla görüşerek sermaye toplamaya çalıştığı ama tek bir kuruş bile alamadığını söylüyor. Aynı kaynak yatırım turunun aceleye getirildiğini de söylüyor ki bu açıklama acil nakit ihtiyacının olabileceğine işaret ediyor.

Bir dönem fırtına gibi esen Rocket Internet'in şu anda en önemli kozlarından biri hiç şüphesiz GFG. Ancak GFG'nin de sonunun nereye varacağı ciddi soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Keza Rocket Internet'in borsa değeri de eski günlerini mumla aratmaya devam ediyor... (FRA:RKET)

Rocket Internet

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.