Kullanıcılarına stok tutmadan satış yapma ve para kazanma şansı sunan Stoksuzsunuz.com, yola kısa bir süre çıkmış bir e-ticaret girişimi.
GittiGidiyor ve n11 gibi pazar yerlerinde satış yapanlar için ortak bir panel sunan Tam Entegre'nin bir nevi devam projesi olan Stoksuzsunuz'da süreç şu şekilde işliyor. Öncelikle 4 farklı paketten birini seçerek Stoksuzsunuz'a üye olan kullanıcılar, sonrasında pazar yerlerinde halihazırda bulunan mağazalarını (yoksa yeni mağazalar platform tarafından açılıyor) platforma tanımlıyorlar.
Platformun, yani Stoksuzsunuz'un, anlaşmalı olduğu 14 tedarikçi firmadaki 55 bin ürün arasından seçim yapan kullanıcılar stok tutmadan e-ticaret yapmaya başlıyor. Satın alma gerçekleştiğinde ürünü kargolayan platform kullanıcısından yalnızca sunmuş olduğu panelde kendisine ödeme yapmasını bekliyor.
10 yılı aşkın süredir yazılım geliştiren Sezgin Anlama tarafından 2016'nın Nisan ayında hayata geçirilen girişim yaklaşık iki buçuk yıllık bir çalışma ve hazırlığın ürünü.
Stoksuzsunuz'da 4 olan pazar yeri sayısı kısa sürede 6'ya çıkıyor
Stoksuzsunuz, kullanıcılarını bir e-ticaret sitesi sahibi yapmayıp yalnızca tanınmış pazar yerlerindeki mağazalar üzerinden satış imkanı sunuyor. Girişimin kurucusu Sezgin Bey bu durumun bilinçli bir tercih olduğunu, böylesinin kullanıcıları için daha güvenli ve kazançlı olduğunu düşünüyor.
Stoksuzsunuz kullanıcıları 55 bin ürün arasından, sahip oldukları paketlere göre değişen sayılarda, dilediği kategorilerde seçim yapıp bu ürünlerini mağazalarında listeliyor. Kargo, müşteri ilişkileri ve faturalaşma gibi tüm operasyonlar da bizzat Stoksuzsunuz tarafından gerçekleştiriliyor. Bunun yanında yine Sezgin Bey'den öğrendiğimize göre platformun kullanıcılarını ağırlıklı olarak ek iş yapmak isteyenler ve e-ticarete yeni başlayanlar oluşturuyor.
Bugüne kadar 30 üye kazanan girişim, GittiGidiyor, n11, Hepsiburada ve Sanalpazar ile entegre çalışabiliyor. Bu arada platforma kısa süre içinde Sonteklif.com ve ePttAVM.com'un da ekleneceğini belirtelim.
İlk bakışta Stoksuzsunuz'un kullanıcı arayüzünü geliştirmesi, ürün hakkında daha çok bilgi/ekran görüntüsü vermesi ve genel olarak kendini daha iyi anlatması gerektiğini söyleyebiliriz. Yanı sıra girişim, pazarlama faaliyetlerine de bağlı olarak e-ticaret gibi büyük bir pazarda kendisine yer bulabilir. Bu ilgi çekici fikir ve girişimi sizler için izleyip gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
(Görsel kaynak: Everything/Shutterstock)