Webnak'ın Brezilya muadili CargoX, Goldman Sachs liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

Webnak'ın Brezilya muadili CargoX, Goldman Sachs liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

Uber modelini nakliyat dikeyine uygulayan CargoX, aldığı 10 milyon dolarlık yatırımla adında söz edilmeyi hakediyor.

CargoX, herhangi bir araç (tır/kamyon) sahibi olmadan yük taşımacılığındaki ihtiyaçlara karşılık veriyor. Türkiye'de Webnak'ın Brezilya'daki karşılığı diyebileceğimiz CargoX de kendi pazarı için ağır yük taşımacılığını daha verimli hale getirmeye çalışıyor.

Paylaşılan bilgilere göre Brezilya'da zamanının yüzde 40'ını boş geçiren 300-350 bin araç var ve CargoX, şu anda 150 bin araca ulaşmış durumda. Yeni yatırımla bu sayıyı daha da yukarılara çekmek istiyor.

Brezilyalı girişimin de bu dikeyin genel sıkıntılarına odaklandığını söylemek yanlış olmaz. Özellikle sürücülerle iş/anlaşma yapmayı kolaylaştırıyor ve daha zahmetsiz, garantili bir hizmet sunuyor. Hem nakliyat işi olan kullanıcıların işini kolaylaştırıyor hem de kamyonculara yeni bir gelir kapısı açıyor.

Goldman Sachs'ın liderlik ettiği 10 milyon dolarlık (Seri B) yatırım CargoX'in ilk yatırımı değil. Daha önce 4 milyon dolar yatırım toplayan girişimin arkasında Valor Capital Group'un yanısıra eski DHL Express ABD CEO'su Hans Hickler ve Uber kurucu ortağı Oscar Salazary gibi statejik isimler de bulunuyor.

Otonom tırların ve kamyonların bu pazara ne zaman dokunacağını bilmiyorum ama nakliyat dikeyinde de fiyatların giderek düşeceğine eminim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.