2 milyar sürüş barajını aşan Uber, 132 bin dolar dağıttı

2 milyar sürüş barajını aşan Uber, 132 bin dolar dağıttı

Sadece bir mobil uygulama olsa da onlarca yıllık otomobil üreticilerinden daha değerli bir noktaya gelen Uber'in toplam sürüş sayısı 2 milyarı geçti ve şimdiden 3 milyar sürüşü tamamlamak için geri sayıma başladı.

Mart 2009'da kurulan Uber, ilk bir milyarlık sürüşünü 2015 sonunda tamamladığını açıklamış ve önemli bir kilometre taşını geride bırakmıştı. Bu kilometre taşını bir kademe ileri taşımak ise Uber'in sadece 6 ayını aldı. Resmi bir açıklama yapan Uber, 2 milyar sürüşü tamamladığını açıkladı.

Şu anda 16 farklı ülkede ve 5 kıtada faaliyette olan Uber, 6 aylık pencereden bakıldığında yılın ilk yarısını günde ortalama 5,5 milyon sürüşle tamamlamış. Yani saatte 231 bin sürüş. Uber'in 2 milyar barajını geçmesi ise 147 kişinin aynı anda başladığı sürüş ile olmuş.

450 sürücü ve yolcuya 450'şer dolar

Aynı anda başlayan 147 sürüş, Uber'in dünya genelinde ne kadar aktif olarak kullanıldığını pekala gösteriyor. Uber Kurucusu ve CEO'su Travis Kalanick, iki milyar barajını Facebook'ta paylaştığı bir video ile kutlarken, Uber bu 147 sürüşe katılan yolcu ve sürücülere de 450 dolarlık bir Uber kredisi hediye etmiş.

Uber, 1 milyar barajı aşıldığında 10 bin sterline kadar 1 yıllık bedava sürüş hediye etmişti ama 147 sürüşe katılan 294 kişi olduğu düşünüldüğünde Uber'in cebinden 132 bin dolar çıktığını belirtmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.