Turkcell'in yeni CFO ve CMO'su açıklandı

Turkcell'in yeni CFO ve CMO'su açıklandı
Ismail Butun
İsmail Bütün

Turkcell üst yönetimindeki iki yeni atamayı bugün duyurdu. Bunlardan ilki hali hazırda 1 Temmuz'da gerçekleşen Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı (CMO) görevine İsmail Bütün'ün atanması. 20 Temmuz itibariyle geçerli olacak ikinci atama ise, Finanstan Sorumlu Genel Müdür yardımcılığı görevine Bülent Aksu'nun getirilmesi.

Turkcell’de Perakende Satış Grup Başkanı olarak görev yapan İsmail Bütün, satış ve pazarlama alanında 20 yıllık deneyimiyle dikkat çeken bir isim. 1997-2000 yılları arasında Moskova'da Enka Grup Dış Ticaret bölümünde Satış ve İş Geliştirme Müdürü olan Bütün, 2000 yılından itibaren Nestle’de CPW Türkiye Ülke Müdürü, Özbekistan'da Orta Asya Pazarlama Direktörü ve Türkiye Ulusal Zincir Mağazalar Satış Müdürü olarak görev yaptı.

İsmail Bütün 2011 yılından itibaren Nestle'nin İsviçre’deki genel merkezinde önce Global Müşteri ve Satış Yönetimi bölümünde İş Mükemmelliği Müdürü, daha sonra İçecekler Stratejik İş Biriminde Pazarlama Müdürü oldu. 2016 yılı başında Turkcell'e katılan Bütün, bundan önce Nestle Türkiye İçecekler Grubu’nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği ünvanlarına sahipti.

Bulent Aksu
Bülent Aksu

Turkcell’de Finans’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Bülent Aksu ise enerji, petrokimya, tekstil ve denetim olmak üzere farklı sektörlerde finans, muhasebe ve vergi birimlerinde 20 yıl yönetici pozisyonlarında çalıştı. Profesyonel kariyerine Kuveyt Türk Teftiş Kurulu’nda Müfettiş olarak başlayan Aksu, 2003 yılında Çalık Holding’te sırasıyla Finans Müdürü ve Grup Finans Direktörü olarak çalıştı. 2008-2012 yılları arasında ise Akfel Grup bünyesinde CFO ve Yönetim Kurulu üyeliği görevleri yaptı. Aksu, 2012-2013 yılları arasında Azerbaycan milli petrol ve gaz şirketi SOCAR iştiraki olan Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'de CFO ve son olarak yine SOCAR iştiraki Star Rafineri A.Ş.’de CFO görevlerini yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.