Core Strateji, Startups.watch'un yüzde 25'ine ortak oldu

Core Strateji, Startups.watch'un yüzde 25'ine ortak oldu

Türkiye’de kurumsal şirketlere yalın inovasyon yönetimi, girişim sermayesi ve kurumiçi girişimcilik gibi danışmanlık hizmetleri veren Core Strateji, Startups.watch'un yüzde 25'ine ortak oldu.

Dün 2016'nın ilk 6 ayı için girişim yatırımları raporunu yayınladığımız Startups.watch, aldığımız bilgiye göre 12 ülkeden 160 civarında kurumsal üyeye sahip ve şimdiye kadar 70'ten fazla rapor yayına almış. Şirket değerlemesi 1 milyon TL'nin altında gerçekleşmiş.

Core Strateji-sw - sozlesme gorseliStartups.watch'un kurucusu Serkan Ünsal ve Core Strateji'nin kurucusu İhsan Elgin bu ortaklığa imza atmalarının nedenini müşteri portföylerinin kesişmesiyle açıklıyor ve birlikte daha verimli bir işbirliği yürüteceklerini ifade ediyor.

Kurumlara dönük çalışmalar artacak

Startups.watch, bu ortaklık sonrasında daha kapsamlı, yönlendirici raporlar yayınlamayı, Fintech (Finansal Teknolojiler) ve Retailtech’e (Perakende Teknolojileri) yönelik özel paketler çıkarmayı, kurum-girişim işbirliği için şirketlere özel takip ve analiz hizmetleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Bunların yanında kurum-girişim işbirliği programları hayata geçirmeyi de planlıyor.

Aldığımız bilgiye göre şu anda sitedeki 5 bin küsür girişimin tamamı Türkiye'den. Bunların haricinde diğer kullanıcıların erişimine sunulmayan MENA bölgesinden 600 civarında girişim var ve Serkan Ünsal doğru iş modelini bulana kadar Startups.watch'u MENA'ya açmak istemediğini ifade ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.