Consumer Reports: Samsung Galaxy S7 Active suya dayanıklılık testini geçemedi

Consumer Reports: Samsung Galaxy S7 Active suya dayanıklılık testini geçemedi

Teknoloji ürünü incelemeleriyle tanınan Consumer Reports, suya dayanıklı olduğu belirtilen Samsung'un Galaxy S7 Active'i modelinin bo konudaki testi geçemediğini açıkladı.

Özel bir su tankında Galaxy S7 Active'in suya dayanıklılığını test eden Consumer Reports, beklenen sonucun alınamadığını söylüyor ve video görüntüleriyle bu savını destekliyor. İki farklı Galaxy S7 Active'i test eden inceleme sitesi, telefonları 30 dakika boyunca 1,5 metreye denk bir basınç altında bırakmış.

Telefonların verdiği tepkiler birebir aynı olmasa da her ikisi de test sonucunda kullanılamaz hale gelmiş. Cihazların ekranı görüntü vermediği gibi, kameraların da nemlendiği gözle görülebiliyor. Bir kaç gün sonra da telefonların çalışmazlık durumunda bir değişiklik olmamış.

Daha önce Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge için de benzer testler yapan ve onlara geçer not veren Consumer Reports, bu özellik açısından bakıldığında Galaxy S7 Active'i okuyucularına öneremeyeceğini söylüyor. Ancak Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'i en iyi akıllı telefonlar arasında zirvede gösterdiğini de ekliyor.

Samsung, sadece çok az sayıda benzer şikayet aldığını ve telefonların garanti altında olduğunu ve konunun üzerine gideceğini söylüyor.

Eğer daha önce izlemediyseniz Webrazzi'den Erdal Kaplanseren'in Galaxy S7'yi su geçirmezlik testine tabi tuttuğu videomuzu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.