Pokémon Go'nun tahmini günlük geliri 1,6 milyon dolar

Pokémon Go'nun tahmini günlük geliri 1,6 milyon dolar

nintendo-pokemon-goNintendo'nun 6 Temmuz'da Pokémon Go'yu iOS ve Android platformundaki oyunculara açmasıyla 'kıyamet' koptu diyebiliriz. Oyunculardan çok büyük ilgi gören oyun kısa sürede bir çılgınlığa dönüştü.

Mobil uygulama analitik şirketi SensorTower'da sahip olduğu öngörü teknoloji modeli ile Pokémon Go'nun beş gün içerisinde ne kadar kullanıcı tarafından indirildiğini ve günlük tahmini gelirini açıkladı. SensorTower'ın açıkladığı tahmin raporuna göre Pokemon Go'nun sadece iOS platformundan elde ettiği günlük gelir yaklaşık 1,6 milyon dolar.

Pokemon Go'nun gelirini kıyaslamak için iOS'un günlük olarak en çok kazanan oyunlarının başında gelen Clash Royal'in günlük kazancının 350 bin dolar olduğunu belirtelim. Bunun yanında oyunun beş gün içerisinde sadece ABD'de iOS ve Android platformunda 7,5 milyon  kez indirildiği tahmin ediliyor.

pokemon-go-similarweb

Bir diğer analitik firması SimilarWeb de Pokemon Go ile ilgili ilginç bir istatistik yayınlamış. Kullanıcıların popüler uygulamalarda geçirdikleri süreleri yazan SimilarWeb, PG'nun beş gün gibi kısa bir süre sonunda günlük olarak kullanıcılar tarafından 45 dakika oynandığını yayınlamış. Yayınlanmasının ardından Türkiye'den de yoğun ilgi gören Pokemon Go, Nintendo hisselerinin de yükselmesini sağlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.