Facebook Messenger gizli mesajlaşmayı test etmeye başladı

Facebook Messenger gizli mesajlaşmayı test etmeye başladı

Facebookfacebook-messenger'un mesajlaşma uygulaması Messenger'ın gizli mesajlaşma özelliğini test ettiği ortaya çıktı. Şimdilik resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, sızan bazı videolar açıkça Facebook Messenger'ın gizli mesajlaşma özelliğinin varlığını gösteriyor.

Secret Conversations adını alan özellik uçtan uca şifreleme (end-to-end encryption) yöntemiyle tüm özel konuşmalarınızı koruyor ve gizliyor. Facebook Messenger üzerinden bir arkadaşınızla bu gizli konuşmayı başlattığınızda yeni bir konuşma ekranı açılıyor ve böylece, aranızdaki mesajlaşmalar sadece birbirinizin görüntüleyebileceği şekilde şifreleniyor. Sosyal ağlarda sürekli olarak sorguladığımız gizlilik ve güvenlik gibi kavramlar açısından önemli bir gelişme olsa da, bu tarz gizli yazışmaların istihbarat birimlerini atlatmak isteyen suçlular ya da terörist gruplarca kullanıldığı da biliniyor.

Gelecek yeni özellikle birlikte bir konuşma başlatıldığında konuşmanın gizlilikle devam edeceği süreyi de seçmeniz mümkün oluyor. Böylece özel bir konu konuşurken, şifre paylaşımı ya da özel bir bilgi paylaşımı yaparken bu zamanı istediğiniz süreye göre ayarlayıp gizli konuşmanın süresini belirleyebiliyorsunuz. Facebook Messenger'da test edilen bu özelliğin ne zaman hayata geçeceği ise şimdilik belirsizlik. Fakat hemen aşağıdaki videodan özelliği gözler önüne süren ve YouTube'a yüklenen videoyu izleyebilirsiniz.

Görsel kaynak: Denys Prykhodov/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.