Pokemon Go'nun hızlı yükselişi Nintendo hisselerine değer kazandırdı

Pokemon Go'nun hızlı yükselişi Nintendo hisselerine değer kazandırdı

İlk olarak Yeni Zelanda ve Avustralya'da kullanıcıya sunulan Pokemon Go, geçtiğimiz gün de ABD'de uygulama mağazalarında yerini aldı. Hem iOS hem de Android platformları için piyasaya çıkan Pokemon Go, tüm dünyada ilk andan itibaren yoğun ilgi görmeyi başardı ve bu ilgi borsada yüzde 9 değer artışı getirdi.

Pokemon dünyasında bir Pokemon eğitmenini oynadığınız oyun, akıllı telefonunuzun kamerasını ve GPS özelliklerini kullanarak, gerçek hayatla da bağıntılı bir halde geçiyor. Harita sistemini kullanan Pokemon Go oyununda örneğin su Pokemon'larını yakalamak için sulak arazilere yakın olmanız gerekiyor. Çevrenizde gezdikçe farklı Pokemon türleri keşfedebileceğiniz oyun, bu anlamda oturduğunuz yerden oynayabileceğiniz tarzda bir oyun değil.

Oyunun gelir modeli oyunun içinde satın almalara dayanıyor. Henüz çıktığı ilk günden sunucuları çökertmeyi başaran oyuna ilginin had safhada olması, Nintendo'nun hisselerini de bir anda yükselişe geçirdi. Pokemon Go'nun çıktığı gün yüzde 9 değer kazanmayı başardı. Nintendo'nun mobil oyunculuğa adım atması yatırımcıların da yüzünü güldürmüş oldu. Tüm dünya genelinde Temmuz ayının sonuna kadar indirebiliyor olması beklenen oyunu şimdilik Türkiye uygulama mağazalarından indirmek mümkün değil. Ancak pek çok Türk kullanıcı, oyunun APK sürümleri aracılığıyla Pokemon Go deneyimini yaşamaya başladıklarını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.