Bakanlıktan milli parklara özel mobil uygulama

Bakanlıktan milli parklara özel mobil uygulama

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce hazırlanan Milli Parklar mobil uygulaması hem Android hem de iOS platformu için geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlandı.

Her sene 10 milyonu aşkın ziyaretçi çeken ve sayıları 50'ye yaklaşan milli parklarımızın tanıtımına destek olması, ayrıca park ziyaretçilerine rehberlik etmesi beklenen uygulamalar hakkında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu geçtiğimiz günlerde şöyle bir açıklama yaptı: "Türkiye'de öyle güzellikler var ki, paranız varsa başka ülkelere gitmeyin, gelin Türkiye'deki güzellikleri görün. Biz bunun için size Milli Parklar uygulamasını hazırladık. Gençleşmek isteyenler bizim tabiat parklarımıza gelsin, başka ülkeleri boşversin, en önemli merkezler ve en güzel tabiat güzellikleri bizde."

Her şeyden önce her iki uygulamanın da modern bir arayüze sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Milli Parklar uygulaması sayesinde kullanıcıların milli parklar hakkındaki etkinlik ve duyuruları takip edebilmesi, yakınlarında bulunan milli parkları 'rafting' ve 'dağ bisikleti' gibi aksiyonları da işin içine katarak filtreleyebilmesi ve tüm milli parklar ile tabiat parkları hakkında detaylı bilgi alabilmesi mümkün oluyor.

Milli Parklar uygulamasının kuşkusuz en çok öne çıkan özelliği ekranı sola doğru çektiğinizde karşınıza gelen detaylı filtreleme ekranı. Bu özellik sayesinde hem lokasyon, hem kategori (milli parklar, tabiat parkları ya da tabiat anıtları gibi) hem de aktivitelere göre arama yapıp size en yakın parkları görebiliyorsunuz.

360 derece sanal tur özelliği de yolda

Milli Parklar mobil uygulamalarına yıl sonuna kadar rezervasyon modülünün de eklenmesi planlanıyor. Yapılan bir diğer açıklamaya göreyse milli park alanlarının her biri için '360 derece sanal tur' özelliği de geliştirilme aşamasındaymış.

Son söz olarak genelde teknolojik yenilikleri uzak durmasıyla eleştirdiğimiz resmi kurumlarca hazırlanan güzel bir projeyle karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Dilerseniz Milli Parklar mobil uygulamalarını hemen şimdi Android ya da iOS cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde başlayan ve Antalya'da denize dökülen Köprülü Kanyon
Ülkemizde sayıları 50'ye yaklaşan milii parklarımızdan biri: Köprülü Kanyon (Isparta)
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.