Ünlülerin iCloud hesaplarını çalan siber korsanlardan biri suçunu itiraf etti

Ünlülerin iCloud hesaplarını çalan siber korsanlardan biri suçunu itiraf etti

2014 yılında medyada büyük ses getiren 'Celebgate' olayı sonrası saldırıdan etkilenen birçok ünlü suç duyurusunda bulunmuştu. Yürütülen soruşturma neticesinde siber saldırıda rol alan korsanlardan bir tanesi suçunu itiraf etti.

'Celebgate' vakasında siber korsanlar kimlik avı dolandırıcılığı (phishing scam) yöntemi ile 300 kişinin iCloud ve Gmail hesaplarına erişmişti. Siber korsanların elde ettikleri bu şifrelerden yaklaşık 30 tanesi oldukça ünlü isimlere aitti. Ardından bu şifreler ile iCloud'a giriş yapan korsanlar birçok ünlü ismin özel hayatına ait fotoğraf ve videoları internette yaymıştı ve olay medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Bu korsanlardan birisi olduğu tespit edilen 28 yaşındaki Edward Majerczyk geçtiğimiz günlerde suçunu itiraf etmiş. Ancak FBI'ın yaptığı açıklamaya göre Edward Majerczyk her ne kadar bu hesaplara erişim sağlamış olsa da bunu internette yayan kişilerden birisi olarak suçlanmamış. Ancak yetkililer özel hayatın ihlali nedeniyle Edward Majerczyk'a dava açmışlar. Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacak olan Edward Majerczyk 18 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Görsel Kaynak: Shutterstock.comigor.stevanovic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.