Çin sosyal medya kaynaklı haberlere sınırlamalar getirdi

Çin sosyal medya kaynaklı haberlere sınırlamalar getirdi

Çin Siber İdaresi (Cyberspace Administration of China) yayınladığı yeni bir duyuru ile sosyal medya kaynaklı yapılan haberler için yeni düzenlemeler getirdi. Yeni kural özellikle ülkedeki internet medyacılığını etkiliyor.

Sosyal medya çoğu zaman bilginin hızlı ulaşması ve etkili olması için çok önemli bir araç. Ancak maalesef kimi zaman kasıtlı olarak (troller nedeniyle) kimi zamanda kasıtlı olmadan bazı yanlış bilgi ve haberler sosyal medya üzerinde hızla yayılarak gündeme oturuyor. Durum böyle olunca zaten internet sansürleri nedeniyle oldukça ünlü olan Çin bu konuda da bir takım yeni düzenlemeler yapmış.

Yeni kurala göre haber siteleri sadece sosyal medyayı baz alarak bir haber yapamayacak. Haberi yapmaları için haberin kaynağı ve doğruluğunu en az iki farklı yerden onaylatmaları gerekecek. Bu sayede Çin hükümeti doğru olmayan haberlerin ve bilgilerin sosyal medya üzerindeki sirkülasyonunu durdurmak istiyor. Ülkede özellikle son dönemde sosyal medya kaynaklı iki yanlış haber dolaşıma girmiş ve tepkilere yol açmıştı. Zaten internet konusunda oldukça katı bir ülke olan Çin son olaylardan sonra da bu konudaki haberciliğe yeni önlemler getirmiş.

Görsel Kaynak: Shutterstock.comstoatphoto

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.