Elektrikli otomobil girişimi Faraday Future, Formula E'ye katılıyor

Elektrikli otomobil girişimi Faraday Future, Formula E'ye katılıyor

Elektrikli araç yarış serisi Formula E'nin ikinci sezonu bu hafta Londra'da yapılacak sezonun son ayağı ile sona erecek. Bu hafta yapılan önemli bir duyuru ise Formula E'nin üçüncü sezonunda önemli bir markayı daha göreceğimizi müjdeledi. Ekim 2016'da başlaması planlanan Formula E'nin üçüncü sezonunda, yeni elektrikli araba girişimi Faraday Future da yer alacak.

California merkezli Faraday Future, Formula E'de yarışan 10 takımdan birisi olan Dragon Racing'e sponsor olduğunu duyurdu. Yani yeni sezonda Dragon Racing ekibi, Faraday Future tarafından geliştirilen elektrikli yarış arabasıyla pisttekini yerini alacak.

Bildiğiniz gibi Faraday Future, FFZERO1 konsept modelini bu yılın başlarında tanıtmıştı. Elektrikli otomobil pazarında yer almak isteyen marka, Formula E sponsorluğu sayesinde de bilinirliğini daha üst seviyelere çıkartmaya çalışacak gibi gözüküyor. Formula E'de yeni sezonun 9 Ekim 2016 tarihinde, Hong Kong yarışıyla başlaması bekleniyor. Faraday Future aracıyla yarışacak Dragon Racing takımının da resmi olarak pistte göreceğimiz ilk tarih bu olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.