SpaceX Falcon 9'un drone replikasından suya iniş denemesi

SpaceX Falcon 9'un drone replikasından suya iniş denemesi

Uzaktan kumandalı araçlara ve drone'lara ilgisi olan bir vatandaşın yaptığı son proje YouTube'da oldukça büyük ilgi gördü. Elon Musk'ın projesi SpaceX'in Falcon 9'unu baz alan bir uzaktan kumandalı modelini inşa eden YouTube kullanıcısının videosu yüz binlerce izleme almayı başardı.

SpaceX'in Falcon 9 aracının suya iniş sahnesini yeniden canlandırmayı başaran kullanıcı, Blade Inductrix 200 model bir drone üzerine kendi ürettiği parçalarla birlikte uçabilen ve 1 metre dolaylarında bir uzunluğa sahip olan bir replikayı aslına benzer olacak şekilde hazırladı. Yine aynı şekilde SpaceX'in okyanus üzerindenki platformda kullandığının bir benzerini de bahçesindeki havuza yerleştiren kullanıcı, bu drone replika Falcon 9'u, havuzundaki yüzer platforma indirmeyi başardı.

Bu tarz bir çalışmayı satmayı düşünmediğini belirten YouTube kullanıcısı, soruları cevaplandırmaktan ve benzer ürünlerin inşa edilmesi konusunda herkese yardım edebileceğini söyledi. Ancak hemen aşağıdan izleyebileceğiniz videoya ilgi bir hayli artmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.