Insta360 ile iPhone'lar 360 derece video çekme yeteneğine kavuşuyor

Insta360 ile iPhone'lar 360 derece video çekme yeteneğine kavuşuyor

360 derece fotoğraf ve video çekimleri gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Sanal gerçeklik uygulamalarının yayılması, Facebook ve YouTube gibi platformların 360 derece içerikleri desteklemesi ise bu akımı gün geçtikçe güçlendiriyor. Şimdilik 360 derece video ve fotoğraf çekimi için ayrı ve bağımsız ürünler piyasaya sürülüyor. Akıllı telefonlarımız bir gün kendiliğinden 360 derece video çekebilecek kapasiteye gelir mi bilinmez ama, Insta360 bu konuya el atarak, iPhone'ları hedefleyen ilk ürününü piyasaya çıkarttı.

Insta360 Nano adlı cihaz sayesinde kullanıcılar iPhone'larını 360 derece video ya da fotoğraf çekebilen bir cihaz haline getirmeyi başarabiliyor. Hem ön yüzünde hem de arka yüzünde 210 derece açıyla çekim yapabilen balıkgözü olarak adlandırılan kameralar sayesinde 360 derece video çekebilen Insta360 Nano, iPhone'un altındaki Lightning yuvasına takılarak, iPhone ile bütünleşiyor.

Insta360'ın teknik özelliklerine bakmamız gerekirse, Insta360 Nano 30fps ile maksimum 3K kalitesinde çekim yapabiliyor. Bununla birlikte prodüksüyon gerektirmeden paylaşımı hemen yapmanızı sağlayan ve paylaşımı kolaylaştıran özellikleri de mevcut. Insta360 Nano şu an için gümüş, gri, siyah, altın rengi ve pembe olmak üzere beş farklı renk seçeneğine sahip. Amazon üzerinden ön sipariş toplamaya başlayan cihazın fiyatı ise 199 dolar olarak belirlenmiş. Özellikle 360 derece video çekimlerine meraklı kitle için önemli bir ilk adım olabilecek bir ürün. Insta360 Nano'nun teslimatlarına ise 15 Temmuz'dan itibaren başlanılması planlanıyor. Çok yakında piyasada olacak bu kameranın tanıtım videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.