Zenmate'in Türkiye'deki iOS ve Android indirme sayıları ortalama yüzde 1850 arttı

Zenmate'in Türkiye'deki iOS ve Android indirme sayıları ortalama yüzde 1850 arttı

28 Haziran akşamı İstanbul'u vuran terör saldırısından sonra özellikle Twitter'a erişim hızla engellemiş ve VPN (sanal özel ağ) uygulamalarına ciddi bir yönelim olmuştu. VPN dikeyindeki popüler girişimlerden biri olan Avrupalı ZenMate de bizimle bazı rakamlar paylaştı ve söz konusu ilgiyi somutlaştırmamızı sağladı.

ZenMate Pazarlama İşbirlikleri Müdürü Christian Seidel'den aldığımız rakamlara göre Türkiye, toplam 8 milyon tarayıcı eklentisi indirmesiyle ülkeler sıralamasında lider konumda. Hem mobil uygulamalar hem de websitesi üzerinde artan ilgiyi ise şöyle özetlemek mümkün.

iOS tarafındaki artış Android'in neredeyse 2 katı

28 Haziran'a kıyasla ZenMate'in Android uygulamasında yeni indirmeler yüzde 1300 artış gösterirken kullanıcı aktivitesi yüzde 350 artmış. iOS tarafında ise yeni indirmelerde yüzde 2400, kullanıcı aktivitesinde de yüzde 425 artış olmuş.

135 bin yeni üye kaydoldu

Web gezintilerindeki VPN'li kullanıcı aktivitesi ise mobilden daha büyük bir artış göstermiş. ZenMate, tarayıcı eklentisini indiren kullanıcı yeni kullanıcı sayısının yüzde 625 artışla 189 bin olduğunu, websitesindeki aktif kullanıcı sayısının ise yüzde 535 artışla 211 bin 297 olduğunu paylaşıyor. Bu sıra dışı akşamda ZenMate'e yeni kayıt olan kullanıcıların sayısı da yüzde 158 artışla 135 bin 142 olmuş.

Bu oranlar elbette sıradan bir artış değil ama ZenMate için şaşırtıcı olmuş mudur bilmiyorum. Zira ZenMate bu yılın başında 25 milyon indirme sayısını geçtiği paylaşmıştı.

Son olarak terör saldırısı sonrasında BTK'nın sosyal medyada paylaşım yapanlara “teröre hizmet” uyarısı da yatığını ve 2014'te Zenmate'in Berlin'deki ofisini ziyaret ettiğimizi de hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.