Startupbootcamp Istanbul, 2016 yılının 10 yeni girişimini tanıttı!

Startupbootcamp Istanbul, 2016 yılının 10 yeni girişimini tanıttı!

Avrupa’nın en büyük hızlandırma programlarından biri olan Startupbootcamp Istanbul, 2016 yılında kampa alacağı 10 girişimi tanıttı.

Kısaca hatırlatmak gerekirse StartersHub’ın bünyesinde yer alan Startupbootcamp Istanbul, her yıl gelecek vaad eden girişimleri seçiyor ve İstanbul’da üç aylık yoğun bir kampa alıyor. Bu programı tamamlayan girişimler, StartersHub’dan 250 bin dolara ulaşan devam yatırımı alma şansına da sahip oluyor.

Son iki yılda Startupbootcamp Istanbul'dan mezun olan 16 girişim toplam 3.5 milyon dolar yatırım almış ve bu yıl da seçilen 10 girişimin yeni başarılara imza atması bekleniyor. Hatırlarsanız kısa süre önce de StartersHub'ın bir yıl içinde 4,3 milyon TL yatırım yaptığını paylaşmıştık.

830 başvuru arasından seçilen 10 girişim

Aldığımız rakamlara göre 223 şehirden gelen 830 başvuruyu değerlendiren Startupbootcamp Istanbul'un listesinde sadece Türkiye'den sadece 2 girişim var. Listede Yunanistan'dan 2, Kırgızistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Sırbistan, Polonya ve Gürcistan'dan birer girişim yer alıyor.

Airpost - Kırgızistan Hidrojen yakıt pili kullanan dünyanın ilk otonom insansız hava aracı (drone) sistemi; posta ve kargo gönderileri için 3 kat daha hızlı ve verimli çözüm.

Botler – Birleşik Arap Emirlikleri Seyahat, eğlence, yiyecek-içecek ve e-ticaret gibi talep bazlı hizmetleri kolayca kullanmak için insan yardımlı yapay zeka kullanan mesajlaşma bazlı akıllı dijital asistan.

Composy - Bulgaristan Herhangi bir dijital içeriği zenginleştirmek için eşsiz, uygun fiyatlı ve algoritmik bir şekilde müzik üretebilen bir servis.

ECG for Everybody - Sırbistan Erken teşhis ve hastane sonrası tedavilerin takibi için uzaktan ölçümlenebilen kalp monitörü.

Human Electric - Yunanistan Büyük park yerlerinde en yakın boş park yerini bulmaya ve park edilen aracın yerine tekrar ulaşmaya yardımcı olan IoT bazlı çözüm.

Moodnode - Polonya Enerji verimliliği sağlayan ve kişiselleştirmeye imkan tanıyan, “tak ve çalıştır” özellikli akıllı ev aydınlatma çözümü.

Slothes - Türkiye Tekstil ve gömülü teknolojileri birleştiren spor, güvenlik ve outdoor aktiviteleri için işlevsel ürün şirketi.

Testributor - Yunanistan Yazılım geliştiricilerin kendi bilgisayarlarını kullanarak otomatize edilmiş testleri daha hızlı ve kolay yapabilmelerini sağlayan Sürekli Entegrasyon (Continuous Integration) platformu.

Umut Biotechnology - Türkiye Nüfus ve etnik kökenlere özel olarak göğüs kanseri riski ölçüm testlerinin DNA biyomarker kullanılarak yapılabilmesini sağlayan teknoloji.

VRex - Gürcistan Turistlerin daha kolay karar alıp plan yapabilmesi için tatil bölgelerinin ve otellerin 360 derece dolaşılabilmesini sağlayan Sanal Gerçeklik içerik platformu.

Startupbootcamp Istanbul neler sunuyor?

StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, Startupbootcamp Istanbul'un şimdiden eğitimlere başlayacağını ve toplamda 4 aylık bir eğitim/kamp sürecini tamamlayacaklarını paylaşıyor. Dorman, girişimlere toplamda 550 bin dolar değerinde hizmet ve bu şirketlerin ağları aracılığıyla mentorluk alabileceklerini de ekliyor.

Her girişim, Google’dan ve Amazon Web Services’den 100 bin dolarlık ücretsiz bulut kredisine, Salesforce tarafından 3 adet ücretsiz SalesCloud Enterprise hesabına, Intel ve anlaşmalı girişim sermayesi (VC) bağlantılarına erişebiliyor. Girişimler, Microsoft BizSpark Plus desteğinden faydalanabilecek ve üçüncü yılın sonunda indirdikleri tüm yazılımlara ücretsiz olarak ulaşabilecek, aynı zamanda 120 bin dolarlık bulut kredisine de sahip olabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.