Nintendo sanal gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışıyor olabilir

Nintendo sanal gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışıyor olabilir

Yeni nesil konsolların piyasaya çıkmasının ardından eski günlerini mumla arayan Nintendo sanal gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışıyor olabilir. Şirket çeyrek sonuçları için yatırımcılarla gerçekleştirdiği toplantısında bu konuda açıklamalar yapmış.

Nintendo'nun sanal gerçeklik alanında çalıştığını söyleyen kişi ise Super Mario'nun yaratıcısı ve aynı zamanda Nintendo'nun tasarım başkanı olan Shigeru Miyamoto. Aslında şirket ilk olarak 2014 yılında sanal gerçeklik alanı ile ilgilendiğini açıklamıştı fakat bunu destekleyecek somut çalışmalar ortaya koymamıştı. Shigeru Miyamoto ise sanal gerçeklik alanı üzerinde çalıştıklarını hatta bu alanda bazı 'açıklar' bulduklarını da ifade etmiş.

Shigeru Miyamoto'nun 'açık' olarak nitelendirdiği alan ise sanal gerçeklik başlığının kullanım süresi. Miyamoto mevcut başlıkların bir süre sonra kullanıcıları ciddi şekilde yorduğunu belirterek kullanıcıların mutlaka ara vermesi gerektiğini altını çizmiş. Fakat şirket yine sanal gerçeklik alanında yaptığı çalışmaya dair somut bir örnek göstermemiş. Nintendo NX adındaki yeni nesil konsolunu Mart 2017'de satışa çıkartacak şirketin bu konsol ile birlikte sanal gerçeklik alanında ne gibi hamleler yapacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.