Project Blocks: Google, fiziksel modüllerle çocuklara kodlamayı öğretmek istiyor

Project Blocks: Google, fiziksel modüllerle çocuklara kodlamayı öğretmek istiyor

Teknoloji devleri çocukların kodlama öğrenmesi gerektiğine canı gönülden inanıyor. Google'ın yeni tanıttığı araştırma projesi Project Bloks da bu inancın son ürünü.

Project Bloks, 5 yaş üstü çocuklara kodlamayı öğretmek isteyen açık bir donanım platformu. Adından da anlaşılacağı gibi fiziksel bloklar/parçalar üzerinden kodlamanın mantığını öğretmeye çalışıyor. Projenin bir tarafında da insan merkezli tasarımlar geliştiren IDEO yer alıyor.

Google, Project Bloks ile çocukların kendi basit cihazlarını üretmesini hedefliyor. İşin merkezinde Raspberry Pi Zero tabanlı bir modül var. Ek modüllerle de istenen işlevlere uygun tasarımlar çıkarılabiliyor. Tabi bu fiziksel çıkarımlar, kodlama temelli bir eğitimle yapılıyor.

Araştırmacıların somut programlama deneyimi oluşturmasını isteyen Google, teknik destekleyicileri bir araç olarak kullanıyor. Project Bloks, çocuklara sayısal düşünme ve kodlama mantığını geleneksel yöntemlerden farklı şekillerde sunuyor. Bu da eğitmenleri tek bir öğrenme metoduna sıkışıp kalmaktan kurtarıyor.

Hem Google Creative Lab hem de Google Research and Education ekiplerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkarılan projeye Stanford University'den Paulo Blikstein de katkı sağlıyor.

Platform henüz başlangıç seviyesinde. Google bu işi seri üretime dökmeyi veya oyuncak endüstrisine sunmayı da düşünmüyor. Fakat açık kaynak tarafında tasarımcı ve kod geliştiricilerin ilgi göstermesi halinde Project Bloks'un popülerleşmesini bekleyebiliriz.

Proje hakkında detaylı bilgiyi projectbloks.withgoogle.com adresinde bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.