Cisco, bulut güvenliğine odaklanan Cloudlock'u 293 milyon dolara satın alıyor

Cisco, bulut güvenliğine odaklanan Cloudlock'u 293 milyon dolara satın alıyor

Bilişim teknolojilerinde lider şirketlerden Cisco, şimdi de API temelli yazılım güvenliği hizmetleri sunan CloudLock'u almak üzere olduğunu duyurdu. Satın alma bedeli 293 milyon dolar.

CloudLock için nakit ve hisse senedi olarak ödeme yapacağını paylaşan Cisco, satın alma tamamlandığında yazılım güvenliği anlamında elini biraz daha güçlendirmiş olacak. Zira bulut tabanlı uygulamaların doküman vb. paylaşımlarını güvenli hale getiriyor. Office365, Google Drive ve Salesforce gibi bu alanda çok önemli altyapıları da destekliyor. Şirketlerde kişisel mobil cihazların kullanılması ve ofis dışı çalışmalar güvenli dosya paylaşımı konusunda yeni tehlikeler doğuruyor ve CloudLock da bulutta güvenli bir transfer yolu açarak önemli bir görev üstleniyor.

35 milyon dolar yatırım, 700 müşteri

CloudLock, blulut temelli altyapısıyla Cisco'nun işine oldukça yarayacak bir teknolojinin sahibi. Üstelik şimdiye dek Salesforce ve Bessemer Venture Partners'ın da aralarında olduğu yatırımcılardan 35 milyon dolar yatırım alan CloudLock'un halihazorda 700 müşterisi bulunuyor.

ABD, İngiltere ve İsrail'de ofisleri bulunan CloudLock, satın alma tamamlandığında Cisco'nun Ağ ve Güvenlik Birimi'ne bağlanacak. Cisco da zaten önem verdiği şirket içi ürün geliştirmelerine daha hızlı bir şekilde devam edebilecek.

Hatırlatmak gerekirse Cisco, bir yıl önce OpenDNS'i 635 milyon dolara, Şubat ayında da nesnelerin interneti alanındaki Jasper'i 1,4 milyara satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.