Para transferi platformu Azimo, Facebook Messenger botu üzerinde çalıştığını açıkladı

Para transferi platformu Azimo, Facebook Messenger botu üzerinde çalıştığını açıkladı

Uluslararası para transferi girişimi Azimo, Facebook Messenger botu üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı. Şirket, Facebook Messenger üzerinden geliştirdiği bot sayesinde para gönderip alma işleminin sosyal platform üzerinden yapılmasını sağlamayı amaçlıyor.

WIRED Money 2016 adlı konferansta konuşan girişimin kurucu ortaklarından Marta Krupinska verdiği demeçte para gönderme deneyimini tıpkı bir şube gibi verme amacını taşıdığını belirtiyor.  Bilindiği üzere uluslararası para transferlerinin halen büyük bir kısmı banka şubeleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu çalışmanın yapılması ile birlikte Facebook Messenger de bir kanal olarak kullanılabilecek ve dolaylı olarak para transferlerinin yapılmasına olanak sağlayan bir kanal olacak.

2012 yılında kurulan Azimo, bugüne dek toplamda 40 milyon dolar yatırım toplamayı başardı ve değerlemesi de 100 milyon doların üzerinde bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Londra merkezli girişim Azimo, "machine learning" adıyla anılan öğrenen bir yapay zekaya da sahip olacak botlarla, müşterilerine yepyeni bir para transfer deneyimini yaşatacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.