Microsoft, kurumsal pazarı Surface Phone ile domine etmeyi planlıyor

Microsoft, kurumsal pazarı Surface Phone ile domine etmeyi planlıyor

Akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung başını çektiği üreticilerin rüzgarına yetişemeyen BlackBarry'nin durmak bilmeyen kan kaybı sonrasında öksüz kalan kurumsal kullanıcı pazarında Windows işletim sistemli telefonlarla söz sahibi olmak isteyen Microsoft, bu stratejisini yeni Surface Phone telefonuyla nihayete erdirmek istiyor. Şirketten bu konuda ilk resmi açıklama geldi.

Surface-Phone

Nokia'nın telefon bölümünü satın aldıktan sonra Lumia markasıyla akıllı telefon pazarındaki çetin rekabet ortamına atılan Microsoft, hem işletim sistemi hem de donanım konusunda pek mutlu olamadı. En son çıkan Lumia 950 ve Lumia 950 XL modelleriyle umut tazeleyen şirketin uzun vadede dişe dokunur bir pazar payı alması zor görünüyor. Zira Apple ve Samsung'u bile bunaltmaya başlayan Çinli (evet Çinliler!) markalar, Microsoft'a neler eder bilemiyoruz. Yakın dönemde akıllı telefon pazarında varlık mücadelesi vermesi beklenen Microsoft'un Windows 10 Mobile işletim sistemi ve Lumia telefonlarla ilgili parlak görünmeyen geleceğini farklı bir açılımla süslemesi önemli bir gereklilik.

surface2

Microsoft'un mobilde son kurşunu

İkisi bir arada tablet markası olarak ortaya çıkardığı Surface markasıyla akıllı telefon hazırlıklarını uzun zamandır sürdüren Microsoft'un hedefi, BlackBerry'nin havlu atmasıyla biraz sahipsiz kalan kurumsal kullanıcılar. 2017 Şubat ayında Barselona'da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılması ve hemen ardından satışa sunulması beklenen Surface Phone'la ilgili ilk resmi açıklama, Microsoft'un Kurumsal Başkan Yardımcısı Kevin Gallo'dan geldi. Microsoft'un, Lumia cihazlarla ilgili uygun fiyatlı orta segment stratejisine ek olarak kurumsal kullanıcıları düşünerek cihaz geliştireceklerini söyleyen Gallo, Microsoft'un mobil cihaz pazarında ısrarını sürdüreceğine dair işaretler verdi.

Surface-Phone-4

Surface Phone'un özellikleri

Intel'in mobil işlemci pazarındaki çalışmalarını durdurma kararından sonra, Microsoft'un Surface Phone için işlemci tarafında Qualcomm Snapdragon 830 kullanmasına kesin gözle bakılıyor. Telefonun teknik özellikleri konusunda kesin bir açıklama yapılmazken, üç farklı depolama seçeneğiyle geleceğine dair duyumlar var. 64 GB, 128 GB ve 256 GB olarak çıkması beklenen Surface Phone'da LED flaşlı 20 megapiksel Carl Zeiss lens ve 8 GB RAM olması da kuvvetle muhtemel. Telefonun 5,7 inç boyutunda Quad HD ekranla gelmesine ise kesin gözle bakılıyor. Kurumsal kullanıcıları mutlu edecek bir başka detay ise akıllı kalemi olacak. Microsoft'un, kurumsal pazarda güçlü olduğu işletim sistemi, yazılım ve servis ekosistemini Surface Phone'da kurumsal kullanıcılar için daha önemli bir avantaja dönüştürmek gibi bir hedefi var. Surface Phone, bir bakıma Microsoft'un mobil pazardaki son kurşunu olabilir. Ya tamam, ya devam. 2017, pek çok şirket için mobil dünyada değişim yılı olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.