Google kendi akıllı telefonunu yıl sonunda kullanıcılara sunabilir

Google kendi akıllı telefonunu yıl sonunda kullanıcılara sunabilir

google--area-120-inkubasyonGoogle yıllardır ''Nexus'' markası altında akıllı telefon üreticileriyle işbirliği yaparak kendi telefonunu üretiyordu. Ancak Telegraph'a konuşan bir kaynağa göre şirket tamamen kendine ait bir akıllı telefon üzerinde çalışmalar yapıyor.

Şirket, Nexus için bugüne kadar LG, Huawei ve HTC gibi şirketlerle donanım işbirliği yaptı. Ancak bu süreçte özellikle tasarım ve donanım özellikleri ağırlıklı olarak üreticilerin elinde bulunuyordu. Google ise üzerinde çalıştığı proje ile A-Z'ye (donanım, tasarım, güvenlik) kendi imzasını taşıyan bir akıllı telefonu kullanıcılara sunmak istiyor.

Google şu an için konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetmiş. Ancak kaynağın yaptığı açıklamaya göre şirket üzerinde çalıştığı kendi akıllı telefonunu yıl sonunda kullanıcılara sunabilir. Bunun yanında şirketin CEO'su Sundar Pichai geçtiğimiz ay içerisinde üçüncü parti üreticilerle yaptıkları işbirliğinin devam edeceğini açıklamıştı. Görünen o ki Google önümüzdeki süreçte hem Nexus markasını hayatta tutacak hem de kendi telefonunu kullanıcılara sunacak.

Görsel Kaynak: turtix / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.