Microsoft, Surface 3 tabletlerin üretimini durduruyor

Microsoft, Surface 3 tabletlerin üretimini durduruyor

Microsoft, Surface serisi tabletlerini büyük umutlarla piyasaya sürmüştü fakat işler yolunda gitmiyor gibi gözüküyor ki, cihaz henüz piyasaya çıkalı 1 yılı yeni geçmişken üretim bandından çıkartılacak. Mayıs 2015'de karşımıza çıkan Surface 3'ün piyasada kalma süresi de böylece bir hayli kısa ömürlü olmuş olacak.

Microsoft konuyla ilgili yaptığı resmi açıklamada, basında çıkan haberleri doğrularken, Surface 3 tabletlerin üretimini Aralık 2016'da durduracaklarını açıkladı. MicrosoftSurface 3 ile birlikte, Microsoft Band 2'nin de üretimini durduracak.

Fiyat açısından düşük segmente hitap eden Surface 3, Atom işlemci üzerine kurulu tablet yapısıyla 499 dolarlık fiyatıyla satıştaydı. Windows 8.1 işletim sistemiyle gelen tabletin, Windows 10'a yükseltilebilmesi de mümkün olarak satışa sunuluyordu. Şirketin üst segmentteki Surface Pro 4 ve Surface Book tabletlerine olan inancıysa sürüyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Microsoft sözcüleri, Surface 3 ve Band 2'ni takiben yeni cihazlarının duyurulup duyurulmayacağı ile ilgili herhangi bir net bilgi vermedi. Surface 3 ile öğrencileri, aileleri ve düşük bütçeli tüketice hitap etmeye çalışan Microsoft, bakalım bu segmentte hangi yeni ürünlerini sahaya sürecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.