Apple dijital sağlık alanında gizli ve büyük bir proje yürütüyor olabilir

Apple dijital sağlık alanında gizli ve büyük bir proje yürütüyor olabilir

Apple'ın dijital sağlık alanıyla bir süredir yakından ilgili olduğu bilinen bir gerçekti. Ancak şirketin son dönemde yaptığı işe alımlar bu alanda büyük ve gizli bir proje yürüttüğüne işaret ediyor.

Apple'ın sağlık araştırmalarına odaklandığı projesi ResearchKit'in en büyük destekçilerinden ve partnerlerinden olan  Sage Bionetworks'ün kurucu ortağı ve başkanı Stephen Friend şirkete katılıyor. Apple'ın dijital sağlık alanında bugüne kadar yaptığı en büyük işe alım olan Stephen Friend ile birlikte büyük bir yapılanma içine girdiği iddialar arasında.

Stephen Friend öncülüğündeki Sage Bionetworks'ün hastalar için geliştirdiği özel mobil uygulamalar bulunuyor. Friend ayrıca Harvard Medical School'da da öğretim üyesi olarak görev alıyor. Apple ise Stephen Friend'ın şirketteki görevi ve pozisyonu ile ilgili açıklama yapmayacağını belirtmiş. Bunun yanında şirket geçtiğimiz ay şirketin ''medikal gizlilik'' alanında çalışacak ve olası satın almalarda şirkete danışmanlık yapacak bir avukat için iş ilanı da yayınlamıştı.

Görsel Kaynak: The New York Times

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.